„Tai yra tiesiog visokie juodraštiniai dalykai, kurie nežinau iš kur atsirado, nežinau kaip iškilo į viešumą. Neturiu ką komentuoti. (…) Mūsų partija neturi tokių planų. Tai yra tiesos ir fantazijos mišinys, nežinau kaip atsidūrė (viešumoje)“, – sakė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Konservatorius Arvydas Anušauskas irgi sakė, kad partija gauna daug įvairių siūlymų pasiskaitymui. Tačiau, pasak parlamentaro, strategijos partijoje priiminėjamos viešai per Tarybos posėdžius.

„Tokio strateginio dokumento mes neturime. Jis visai kitokio pavidalo, visai kitokio turinio, ir kol kas jis nenutekėjęs“, – sakė A. Anušauskas.

Politikas nebuvo linkęs spėlioti iš kur atsirado tas dokumentas, kurį paviešino DELFI.

„Aš nespėliosiu, gali būti tie, kurie tą dalyką darė. Nes kartais atrodo, kad padarai gražų darbų ,ir atrodo, kad niekas į jį nereaguoja, tai norisi padaryti jį reikšmingesniu“, – sakė A. Anušauskas.

Valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis teigia apie siūlymus konservatoriams sužinojęs tik iš spaudos. Tačiau jam nekelia abejonių tai, kad yra planas, kaip diskredituoti valdžią. Jo vertinimu, tai yra KGB metodai.

„Nes diskredituoti vykdomąją valdžią, pirmiausia, yra užsienio žvalgybų interesas“, – sakė R. Karbauskis.

Kaip DELFI rašė, konservatoriai gavo siūlymų, kuriais vadovaujantis jie esą turėtų laimėti visus ateinančius rinkimus. Su jais galima susipažinti čia.