Rugpjūčio pabaigoje, moteris ir merginas į studijos atidarymą pakvietusi kūrėja Agnė Zokaitė-Stakauskienė prisipažįsta, kad buvo nesunku pradėti nuosavą verslą, nes kurti sukneles moterims – jos aistra: „Palikusi „Robi Agnes“ prekės ženklo vairą buvusiai partnerei, ilgai nesvarsčiau, kuo galėčiau užsiimti toliau. Kiek pamenu, kūriau sukneles ne tik sau, bet ir draugėms, draugių draugėms. Todėl šis žingsnis nebuvo labai kardinalus. Su drabužių dizainu dirbau jau penkis metus, tad beliko įkurti suknelių prekės ženklą“.

Agnė prisipažįsta, kad jau nuo vaikystės turėjo didelį pomėgį siūti. Baigusi teisės studijas, moteris nutarė gilinti žinias mados dizaino srityje. Suknelių kūrimas draugėms ir kolegėms leido pritaikyti teorines žinias, įgytas Dizaino kolegijoje. Laikui bėgant stiprėjo pasitikėjimas savimi, atsirado dar daugiau idėjų, kurios buvo reikalingos kuriant drabužius.

Studiją įkūrusi A. Zokaitė-Stakauskienė įsitikinusi, kad moterys puoštis suknelėmis gali ne tik šiltuoju metų sezonu, bet ir rudenį ar žiemą, todėl skatina visas dailiosios lyties atstoves nepamiršti šio drabužio ir atšalus orams; „Manau, kad suknelėms pristatyti tinka bet kuris sezonas, jau vien todėl, kad puoštis suknelėmis norisi ne tik vasarą, bet ir tuomet, kai būna šalta ir niūru. Be to, skirtingiems sezonams pristatomos ir skirtingos suknelės. Ši rudens-žiemos kolekcija spinduliuoja spalvomis, tačiau pačios suknelės yra ilgomis rankovėmis, tad jos puikiai tiks nešioti tiek rudenį, tiek ir žiemą“.

Kūrybinis procesas susideda iš dviejų dalių – suknelių eskizų piešimo ir audinių paieškos.

„Suknelių eskizai gimsta tyliai geriant rytinę kavą. Kartais vidury nakties pabundu matydama aiškų suknelės eskizą, tada ryte stengiuosi jį perkelti ant popieriaus. Tai malonioji kūrybos dalis, kuri, deja, užima labai mažą viso prekės ženklo kasdieninio gyvenimo dalį. Antroji kūrybos proceso dalis yra žymiai sudėtingesnė.

Kolekcija

Gali mintyse sugalvoti begalę nuostabių modelių, bet jeigu nerasi tinkamo audinio, tai piešiniuose sukurta suknelė neišvys dienos šviesos. Todėl audinių paieškai skiriu daug laiko. Pirmenybę teikiu itališkiems audiniams, vykstu į jų parodas Miunchene, Paryžiuje, kad rasčiau tai, ko ieškau ir užmegzčiau glaudesnius santykius su tiekėjais“, – apie suknelių sukūrimą pasakoja studijos įkūrėja.

Agnė tikina, kad moterims reikia labai nedaug, kad jos jaustųsi gražios ir pasitikėtų savimi. Tai švytinčios akys, poilsis, laikas sau ir drabužiai, pabrėžiantys jos privalumus bei paslepiantys trūkumus. To ir linki moterims studijos įkūrėja – nebijoti savo trūkumų ir leisti pasimėgauti gyvenimo teikiamais malonumais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)