Šių metų vasarį po didžiųjų „Cavaliers“ mainų į Klivlandą iš Jutos „Jazz“ atvykęs Hoodas naujojoje komandoje nesugebėjo atskleisti savo potencialo. Pirmoje sezono dalyje po 16,8 taško per rungtynes rinkusio žaidėjo rezultatyvumo vidurkis Ohajuje smuko iki 10,8 taško, o tolimų metimų taiklumas – nuo 39 iki 35 procentų.

Pasaulio sporto naujienų tinklalapių antraštėse Hoodas atsidūrė atkrintamųjų varžybų metu. Rungtynių su Toronto „Raptors“ ekipa pabaigoje 25-erių metų krepšininkas pasipriešino vyriausiojo trenerio Tyronno Lue sprendimui ir atsisakė pakilti nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Stratego nemalonę užsitraukęs snaiperis visgi sulaukė žaidybinio laiko Rytų konferencijos finalo serijoje su Bostono „Celtics“ ekipa, tačiau taip ir neatgavo Jutos klube demonstruotos žaidybinės formos.

Apribotu laisvuoju agentu šio tarpsezonio metu tapęs Hoodas nesulaukė rimto NBA komandų susidomėjimo ir galiausiai priėmė kvalifikacinį „Cavaliers“ pasiūlymą. Kitų metų vasarą gynėjas įgaus neapriboto laisvojo agento statusą.

Vos prieš kelias dienas derybas dėl išankstinio sutarties nutraukimo su „Lakers“ organizacija baigęs Dengas patvirtino išankstines prognozes ir prisijungė prie „Timberwolves“ ekipos. Minesotos klube afrikietis ir vėl suvienys jėgas tiek su vyriausiuoju treneriu Tomu Thibodeau, tiek su buvusiais komandos draugais Jimmy Butleriu, Derricku Rose'u ir Taj Gibsonu.

Šių metų pirmenybėse krašto puolėjas sužaidė vos 13 minučių, kurias aikštėje praleido pačiose pirmose „Lakers“ sezono rungtynėse. Nepaisant priverstinės tremties į atsarginių žaidėjų suolelio galą, Dengas išsaugojo profesionalumą ir po atleidimo iš Los Andželo sulaukė šiltų komandos stratego Luke'o Waltono komplimentų.

Afrikiečio atvykimas turėtų tapti dar viena paspirtimi šią vasarą savo atsarginių krepšininkų gretas gerokai sustiprinusiems „Timberwolves“. Pernai vos po 26,6 taško per rungtynes rinkę Minesotos klubo atsarginiai pagal šį skaičių lygoje užėmė priešpaskutinę vietą.

2,4 milijono JAV dolerių vertės vieno sezono trukmės kontraktą su Mineapolio organizacija pasirašęs Dengas prisijungė prie kitų nuo suolo kilsiančių komandos naujokų – naujokų Josho Okogie ir Keita Bateso-Diopo, veterano Anthony Tolliverio ir pastaruosius dvejus metus Stambulo „Fenerbahče“ gretose rugntyniavusio snaiperio Jameso Nunnally.