Juodkalniečiai įrodė savo pranašumą dar pirmame kėlinyje, kai per vieną minutę įmušė du įvarčius: 34 minutę 11 metrų baudinį, skirtą už Povilo Leimono žaidimą ranka, realizavo Madrido „Atletico“ gynėjas Stefanas Savičius, o 35 min. lietuvius už klaidą gynyboje nubaudė Marko Jankovičius.

Antrame kėlinyje vadeles atleidusi Juodkalnija kartą dar pataikė į virpstą, laimėjo 2:0 (2:0) ir su 4 taškais pakilo į pirmą turnyro lentelės vietą. Tuo metu Lietuva vienintelė savo grupėje dar neturi taškų.

Kitame susitikime du Aleksandro Mitrovičiaus įvarčiai negarantavo pergalės Serbijos komandai – lygiosios 2:2 (1:0) su rumunais.

Tai buvo jau antrojo turo mačai. Pirmajame mūsiškiai namuose 0:1 nusileido pasaulio čempionato dalyvei Serbijai, o juodkalniečiai svečiuose pasiekė lygiąsias 0:0 su Rumunija.

Juodkalnijai mače su Lietuva negalėjo padėti net du pagrindiniai puolėjai – traumuotas Stevanas Jovetičius iš AS „Monaco“ ir Stefanas Mugoša, pirmame ture gavęs raudoną kortelę.

Edgaro Jankausko auklėtiniai pergalės oficialiose rungtynėse neragavo jau beveik dvejus metus – paskutinį sykį tai nutiko 2016 m. spalį, kai savo aikštėje 2:0 buvo nugalėta Malta.

Naujai įkurtoje UEFA Tautų lygoje kovojama ir dėl kelialapių į 2020 metų Europos čempionatą.

Rungtynės:

Juodkalnija – Lietuva 2:0
34' [1 – 0] Stefanas Savičius (11 m)
35' [2 – 0] Marko Jankovičius

Atsargoje: Emilijus Zubas, Džiugas Bartkus, Justinas Januševskij, Algis Jankauskas, Donatas Kazlauskas, Simonas Paulius, Vaidas Slavickas, Rolandas Baravykas.

Komandų statistika:

Smūgiai į vartus: 6 – 4
Smūgiai šalia vartų: 3 – 3
Virpstai ir skersiniai: 1 – 0
Kampiniai: 5 – 2
Nuošalės: 3 – 0
Pražangos: 13 – 15
Geltonos kortelės: 2 – 3
Kamuolio kontrolė: 59 – 41 proc.

Kitos dvejos lietuvių rungtynės UEFA Tautų lygoje vyks Vilniuje: spalio 11 dieną LFF stadione viešės rumunai, o 14 dieną – juodkalniečiai.

Į C diviziono pusfinalį pateks tik grupės nugalėtojai, kurie toliau kovos dėl vienintelio, divizionui skirto kelialapio į 2020-ųjų pirmenybes.

Pirmą kartą istorijoje organizuojamoje Tautų lygoje visos 55-ios UEFA priklausančių valstybių rinktinės pagal reitingą buvo suskirstytos į 4 divizionus.

Bendras turnyro prizinis fondas sudaro 76,25 mln. eurų. C diviziono ekipoms, tarp kurių yra ir Lietuva, už dalyvavimą automatiškai atitenka 750 tūkst. eurų premija. Šią sumą padvigubins grupių nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (495)