„Mano tikslas – būti tarp pačių geriausių pasaulyje, ir šiandien tai jau pasiekiama ranka”, – šį pirmadienio vakarą 20 val. LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ prisipažins Monika. Ji patikina, kad Amerika jai iš tikrųjų tapo svajonių ir galimybių šalimi.

„Pasitikiu savimi kaip atlikėja, kaip dainininkė ir kaip operos solistė. Ir žinau, kad pati pasieksiu viską. Man nereikia naudotis vyro pavarde, kad pasiekčiau tą, ką galiu”, – sako Monika.

Giulija su dukra Monika

Monika su mama scenoje – nuo pat vaikystės. Mama prisipažįsta sąmoningai auginusi būsimą scenos žvaigždę – Monika vaikystėje su draugais leido nedaug laiko, viskas, ką ji prisimena geriausiai, buvo ilgos valandos meno mokykloje ir griežta drausmė namuose – 9 vakaro jau gulėti lovoje ir ilsėtis.

„Viskas pasiteisino, – sako Giulija. – Kiek man teko sutikti jaunų daug pasiekusių dainininkų, visi jų tėvai buvo itin griežti ir reiklūs”.

Baigusi Muzikos ir teatro akademiją Monika kiek apleido popsceną ir pradėjo skintis kelią į operos pasaulį. Nors ji sukūrė daug vaidmenų Vilniaus operos ir baleto teatre bei Kauno muzikiniame teatre, vis dėlto operos pasaulio žmonės į ją, žinomos popscenos atlikėjos dukrą, žiūrėjo nerimtai.

„Dėl tapatinimo su mama man išties buvo sunku ko nors siekti Lietuvoje”, – sako Monika.

Kaip rašoma spaudos pranešime, prieš ketverius metus Monika susikrovė lagaminą ir išskrido į Niujorką – miestą, į kurį trokšdami pasaulinės šlovės suvažiuoja talentai iš viso pasaulio. Monikai teko labai daug investuoti, kad būtų pasiruošusi ateiti į atrankas garsiojoje Niujorko Metropolitano operoje. Monika sako, kad operos solistai turi investuoti didžiulius pinigus į save – samdytis geriausius vokalo mokytojus, jei reikia, įveikti didžiulius atstumus, kad juos pasiektų. Taip pat savo lėšomis keliauti į skirtingose šalyje vykstančias atrankas. Nes jei pasirodysi ne itin pasiruošęs, kito šanso gali laukti net penkerius metus.

Monika Sakalauskaitė-Falcon

Prieš dvejus metus Monika ištekėjo už šiek tiek vyresnio amerikiečio. Ji nenori atskleisti, kas jis, bet patikina, kad tai labai žymus operos solistas.

Dainininkė net pasirinko Monikos Falcon slapyvardį, nieko bendra neturintį su jos vyro pavarde, – dainininkė sako, kad visko nori pasiekti pati, o ne žinomo vyro dėka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)