Naujo sezono pradžiai, ypač, kai dar gan šilta, nebūtina suskubti versti spintos ir parduotuvių iš pagrindų – pakanka lengvi atsinaujinti ir apgalvoti derinius iš to, ką vilkėjai praeitą pavasarį, kas tau tiks iš šios vasaros garderobo ir ką vis dėlto norėtum įsigyti. Dar turi tam laiko, tad gali mintyse paplanuoti ir smagiai tai įgyvendinti. Tam, kad atrodytum nepriekaištingai kas dieną ir nereikėtų kasryt sukti galvos, pasitikėk budinčiais drabužiais, kurių greičiausiai turi savo spintoje.

Apie viską nuo pradžių: budintys yra tie rūbai, kurie: 1. Puikiai tinka tavo figūros tipui. 2. Yra universalūs bei klasikiniai, tad vienu pirštų spragtelėjimu neišeina iš mados. 3. Yra gana lakoniškų, daug kur pritaikomų, atspalvių bei kirpimų.

Viviana Volpicella

Klaidinga ir senamadiška manyti, kad klasikiniai ir baziniai deriniai yra nuobodūs, atgyvenę ir supersantūrūs, prie kiekvieno jų pridėjus po įdomų aksesuarą jie atgyja, o skoningi makiažo akcentai juos pakeičia 180 laipsnių. Tai yra tie mažyčiai, bet labai gerai matomi prieskoniai.

Tad kas yra tie nepakeičiamieji, be kurių tavo kasdienė spinta dūsaus, neturėdama ką tau greito pasiūlyti?

Džinsai. Kokybiški, patogūs klasikiniai džinsai pasitarnaus kiekvienai. Tikiu, jog biurų politikai liberalėjant juos galima dėvėti beveik kiekvieną dieną (tačiau prieš apsitempdama juos eilinį antradienį būtinai pasitikslink savo įmonės viduje). Primenu, kad kuo džinsai mažiau garinti ar dekoruoti, tuo jie labiau tinkami darbo aplinkoje. Tas pats galioja ir kirpimui – kuo jie arčiau klasikos, tuo jie universalesni ir lengviau pritaikomi (tik pasitikrink, ar jie idealiai tinka tavo figūrai).

Kostiuminės kelnės. Jei džinsai visgi nėra išeitis – kostiumo kelnės gali juos atstoti. Nebūtina rinktis grynai klasikinių, man labai prie širdies šiek tiek patrumpintos ir siaurėjančios arba, priešingai, platėjančios į apačią ir maksimaliai ilgos. O jei nori kažko modernesnio, pabandyk plačias kelnes. Su šilko palaidine, marškiniais, golfu ar trikotažo marškinėliais bei švarku jos atrodys tiesiog fantastiškai.

Pieštuko formos sijonas. Arba bet kokio kito silueto tau nuostabiai tinkantis sijonas. Bent vieną privalo turėti kiekviena. Jei biuro erdvė laisvesnė ir paprastesnė – siūlyčiau įsigyti net trikotažinį – su juo jausiesi patogiai, niekada nesusiglamžysi ir jis puikiai tiks tiek prie aukštakulnių, tiek prie sportinių batelių.

Paprasti marškinėliai. Patikėk, jie gelbsti bet kokioje situacijoje: po klasikiniu švarku balti ar pilkšvi marškinėliai atrodys puikiai, o jei dar užsiriški elegantišką šilko skarelę – niekad net neįtars, jog dėvi paprastus medvilninius marškinėlius, o tai kur kas patogiau ir praktiškiau nei bet kurie marškiniai. Žinoma, jie taip pat būtini, tačiau juk visada norisi turėti alternatyvą.

Marškiniai. Balti yra klasika, tačiau rudeniui paįvairinti rinkčiausi kažką kitokio – pižamos tipo marškiniai atrodo puikiai, tiesiog šilkiniai marškiniai samanų spalvos ar raudono vyno spalvos pagyvins visą derinį. Žinoma, nepamiršk amžinųjų švelniai žydrų ar kūno spalvos – jie tiesiog nuostabūs ir tinka beveik prie visko.

Kardiganas. Ruduo su savimi atneša ne tik vietos fantazijai, bet ir šalčius, todėl klasikinis kardiganas (susiaučiamas arba susagstomas megztinis) puikiai tiks tokiu oru, o ypač jei biuras vėdinamas ir kondicionuojamas – neleis sušalti.

Tau nuostabiai tinkanti suknelė. Tai tarsi tavo geriausia draugė, kuri visada padės ar patars. Marškinių tipo suknelė, susiaučiama suknelė, prigludusio kirpimo suknelė, midi ilgio suknelė – visos jos nuostabios, jei tinka tau ir tavo siluetui. Aš rinkčiausi vientisos spalvos, taip prie jos tiks visi įmanomi aksesuarai. Jei nori margos, atsižvelk į tendencijas ir norėdama paįvairinti, derink ją su švarku, odiniu švarkeliu ar kardiganu. Ji kaskart, kai svarstyti, ką su kuo derinti, išspręs šį klausimą be papildomų pastangų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)