Nugalėjusi bendruomenė paskelbta ir apdovanota šeštadienį Kaune, Nemuno saloje, vykusio Lietuvos giminių susitikimo metu. Mikroautobusas bendruomenės nariams perduotas kaip parama, pasirašant dokumentus paramos įforminimui.

Konkurso metu DELFI skaitytojai buvo kviečiami registruoti savo bendruomenę. Taip pat jie balsavo už labiausiai patikusią bendruomenę.

Į finalą pateko dešimt daugiausiai DELFI skaitytojų balsų surinkusių bendruomenių. Iš jų vieną bendruomenę laimėtoją išrinko projekto komisija. Komisiją sudarė po 1 UAB „DELFI“ ir UAB „Norfos mažmena“ atstovus, 5 atstovai iš visuomenės nuomonės lyderių, socialinių, bendruomeninių reikalų specialistų tarpo.

Bijūnų bendruomenės pirmininkė Inesa Židonytė negali atsidžiaugti laimėjimu ir mano, kad šią sėkmę nulėmė jų vieningumas ir nuoširdumas. Klausiame: kaip jie ketina panaudoti gautą mikroautobusą?

„Juokavome, kad reikės pirmiausiai leisti pasivažinėti visiems, kurie už mus balsavo. Turime daug planų. Labai mėgstame keliauti, daug kur važiuojame, bendruomenėje vyksta įvairiausi renginiai, į kuriuos reikia kažkaip nusigauti. Džiugu, kad dabar į renginius nereikės vykti atskirai – galėsime visi kartu judėti mikroautobusu“, – džiaugiasi Bijūnų bendruomenės pirmininkė.
Bijūnų bendruomenė

I. Židonytės teigimu, bendruomenės nariams tai – vertinga ir labai reikalinga dovana.

„Labai vertiname mikroautobusą. Visi esame euforijoje, negalėjome patikėti, kad laimėjome. Lūžo telefonai, kai buvo paskelbti balsavimo rezultatai. Jausmas nerealus, žmonės labai patenkinti, o ir pats renginys buvo labai geras“, – įspūdžiais dalinasi I. Židonytė.

Prizą įsteigusios „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis teigia, kad mikroautobusą nuspręsta dovanoti ne atsitiktinai – juk žinoma, kad bendruomenėms įprastai priklauso daugybė narių, kuriems į renginius kur kas maloniau būtų važiuoti visiems drauge, o ne atskirai.

„Autobusiuką jie galės panaudoti išvykoms, kurias patys vis susiplanuoja. Pagal jų nuotaikas tai mačiau, kad tikrai ras kur jį panaudoti“, – teigia D. Dundulis.

DELFI konkursu „Bendruomenės 2018“ buvo siekiama didinti lietuvių bendruomeniškumą, skatinti aktyviai ir įdomiai leisti laisvalaikį aktyviau prisijungiant prie bendruomeninio gyvenimo.

Renginio akimirkas ir daugiau autobusiuko nuotraukų rasite nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)