„Akivaizdu, kad dėl diktatoriško R. Karbauskio elgesio man su LVŽS frakcija nepakeliui. Neturiu vilties, kad frakcija susivoks, kokią žalą jai daro tokio neadekvataus ir kerštingo žmogaus, kuris yra pasiruošęs padaryti bet ką savo ambicijų vardan, vadovavimas. Kokią žalą tai daro piliečių pasitikėjimui Seimu ir mūsų valstybe“, – kalbėjo J. Džiugelis.

Parlamentaras lygino R. Karbauskį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Norom nenorom pradedu galvoti, o kam tokia destruktyvi veikla naudinga? (...) Ramūnas Karbauskis yra nusitikęs eiti iki galo, kad mane pašalintų iš frakcijos. Man mesti kaltinimai, neva bandžiau suskaldyti frakciją, neva dariau spaudimą aplinkos ministrui, neva prievartavau socialines įmones. Tai akivaizdžiai Kremliaus metodai, dėl šmeižto kreipsiuosi į prokuratūrą. Tai yra Putino stiliaus susidorojimas“, – sakė J. Džiugelis.

Parlamentaras žada dėl prieš jį paskleisto šmeižto kreiptis į prokuratūrą.

„Man mesti kaltinimai neva bandžiau suskaldyti frakciją, neva dariau spaudimą Aplinkos ministerijai, neva spaudžiau ar net prievartavau susimokėti už ramybę socialines įmones, yra akivaizdi Kremliaus stiliaus informacinė ataka ir visiškas melas“, – sakė J. Džiugelis.

Parlamentaras teigė situaciją vertinąs kaip R. Karbauskio parodomąjį susidorojimą su juo, siekiant įbauginti kitus savo nuomonę turinčius frakcijos narius.

„Putino stiliaus susidorojimas“, – sakė J. Džiugelis.

Partija spręs, ar kreiptis į prokuratūrą

Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad LVŽS dėl J. Džiugelio planuoja kreiptis į prokuratūrą, rašė BNS.

„Frakcijos posėdyje bus priimtas sprendimas, ar frakcija kreipiasi į prokuratūrą, ar aš asmeniškai kreipsiuosi į prokuratūrą. (...) Ta (paskelbta – BNS) informacija yra dalis informacijos, kurią teiksiu prokuratūrai, yra daug daugiau informacijos, aš dabar nesiplėsiu, jūs dalyvausite posėdyje ir išgirsite“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė LVŽS vadovas R. Karbauskis.

„Aš turiu labai daug informacijos, ir manau, kad tyrimas turėtų vykti, informacijos, kurią teikia Seimo nariai, kad yra konkrečios įmonės, kurios patyrė spaudimą“, – kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS frakcija pirmadienį spręs dėl partijos lyderį bei frakcijos seniūną kritikuojančio J. Džiugelio pašalinimo iš frakcijos. R. Karbauskis tvirtina, kad J. Džiugelis šalinamas ne dėl aštrių pasisakymų apie jį patį, o dėl siekio suardyti frakciją bei galimo spaudimo, apie kurį prakalbo aplinkos ministras.

„Jeigu būtų tik jo šnekėjimas, dėl šnekėjimo, kaip bepavadintų mane, niekas nieko nešalina. Bet kai buvo veika ir tęsėsi pakankamai ilgą laiką ir buvo bandoma suardyt frakciją, dėl įstatymų pažeidimų, tai, dėl ko turėjome apsispręsti“, - tvirtino R. Karbauskis.

Aplinkos ministras K. Navickas praėjusią savaitę pasisakė apie J. Džiugelio bandymą jam daryti įtaką.

„Ponas J. Džiugelis yra prašęs manęs, kad mūsų pareigūnai, konkrečiai – Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai – netikrintų vienos pakuočių tvarkymo organizacijos. Motyvavo tuo, kad jie gali būti per daug akylūs, per daug intensyviai tikrina“, – LRT televizijai sakė aplinkos ministras.

Ministras tvirtino pasitaręs su patarėju korupcijos prevencijai ir paprašęs, kad J. Džiugelis nurodytų, kieno tai prašymas, bet jis esą neatsakė ir pokalbis tuo baigėsi. „Pasidalinau šiuo įvykiu, nes J. Džiugelis niekada nedirbo atliekų sektoriuje“, – sakė ministras.

Neneigia kreipęsis į ministrą

J. Džiugelis neneigia skambinęs Aplinkos ministrui dėl pakuočių tvarkymo organizacijos.

„Bet aš kreipiausi ne su prašymu netirti, o su prašymu, atvirkščiai, tirti tą įmonę, kas buvo išdėstyta rašte, kurį aš gavau iš kolegos Seimo nario“, – sakė J. Džiugelis.

Pasak jo, svarbiausias dalykas, kurį jis norėjęs sužinoti iš ministro – „kodėl ministerija metus laiko neatsako žmonėms“.

„Į mane buvo kreiptasi prašymu pasiteirauti, kodėl ministerija nereaguoja į skundus metus laiko“, – sakė J. Džiugelis.

Pasak jo, pasidomėti situacija jo paprašė Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas.

Pasitraukęs iš LVŽS frakcijos, J. Džiugelis dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.