„Visada norėjau išvažiuoti ilgesniam laikui, pamatyti pasaulį ir daug skirtingų šalių. Susitikau su Aidu, jis taip pat turėjo tokią svajonę, tad nusprendėme, o kodėl gi ne. Dabar visai geras metas, esame tokie jauni, tad, imam ir padarom“, – sako G. Marcinkevičiūtė.

Kaip pasakoja A. Gelbūda, nuo sprendimo, kad tikrai važiuoja, ir realaus įgyvendinimo praėjo apie vieneri metai: „Per juos vyko susijusios informacijos paieška, pavyzdžiui, kokiu maršrutu pigiau keliauti, kokiu patogiau dėl klimato, taip pat pasiruošimai skiepams ir t.t.“

Pasak keliautojo, visgi visa kelionė nebuvo iš anksto iki galo suplanuota: „Žinojome tik, kad pirminis mūsų taškas yra Islandija, iš ten skrendami į Jungtines Amerikos Valstijas, tuomet leidžiamės į Pietų Ameriką, o iš ten turėjome nusipirkę skrydžius į Europą, o iš jos – į Aziją, iš ten – į Australiją ir atgal į Europą.“

Keliautojų teigimu, tikslių finansinių išlaidų paskaičiavimo taip pat neįmanoma numatyti.

„Žinojome, kad preliminariai viena diena žmogui turėtų kainuoti apie 50 dolerių. Mes keliavome dviese, tad mums diena kainavo apie 60–70 eurų sudėjus visas išlaidas“, – sako G. Marcinkevičiūtė.

Keliautojai ne tik keliavo, bet ir retkarčiais dirbdavo, pavyzdžiui, Meksikoje dirbo nakvynės namuose, todėl gavo čia nemokamą nakvynę. „Tokioje kelionėje reikia kiekvieną dieną peržvelgti savo finansus, pavyzdžiui, rinktis pačius pigiausius nuomos variantus“, – atskleidžia keliautoja.

Plačiau apie kelionę – laidos įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)