N. Osaka tapo pirmąja „Didžiojo kirčio“ turnyrą laimėjusia Japonijos tenisininke, tačiau po mačo daugiausiai buvo kalbama apie S. Williams ir jos konfliktą su teisėju.

Bokštelio teisėjas Carlosas Ramosas iš pradžių įspėjo amerikietę dėl tariamo sukčiavimo, kai sportininkės treneris po vieno iš žaidimo epizodų sėdėdamas tribūnoje pakėlė nykštį.

Vėliau įspėjimas tenisininkei buvo skirtas dėl raketės sulaužymo, o galiausiai veteranei buvo skirtas trečiasis prasižengimas ir atimtas taškas, leidęs varžovei pabėgti į priekį.

Lemiamą trečiąjį prasižengimą S. Williams gavo dėl to, jog pavadino teisėją vagimi. Su C. Ramosu konfliktavusi tenisininkė po mačo nesutiko paspausti jam rankos bei tikino, kad būtent arbitras atėmė iš jos pergalę.

Nors ir buvo įniršusi bei sunkiai tramdė ašaras, S. Williams po mačo paprašė sirgalių nenušvilpti laimėjusios japonės bei atiduoti jai pelnytą pagarbą.

Spaudos konferencijoje paklausta, ką pakeistų, jei galėtų grįžti atgal į praeitį, S. Williams patikino, kad nekeistų nieko ir teisėją vagimi pavadintų dar kartą. Tenisininkė tai argumentavo kova už moterų teises.

„Negaliu sakyti, kad jis nėra vagis, nes jis tikrai pavogė iš manęs šį mačą. Esu mačiusi, kaip teisėjus įvairiais vardais vadina vyrai, todėl teisėjo reakciją į mano žodžius ir atimtą tašką laikau seksizmu.

Aš kovoju už moterų teises, moterų lygybę ir kitus panašius dalykus. Galiu pasakyti tiek, kad vagimi pavadintas teisėjas už tai niekuomet nebūtų atėmęs pergalės iš tenisininko vyro“, – kalbėjo S. Williams.

N. Osaka „Grand Slam“ turnyro finale žaidė pirmą kartą. S. Williams per savo karjerą „US Open“ turnyre triumfavo šešis kartus (1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014 m.).

Vyrų varžybų finale sekmadienį susitinka argentinietis Juanas Martinas Del Potro (3) ir serbas Novakas Djokovičius (6).

„US Open“ turnyro prizų fondą sudaro 53 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)