Paklausti, kodėl ceremonijai pasirinko paplūdimį, įsimylėjėliai atsakė, kad iš pat pradžių nenorėjo tuoktis bažnyčioje. „Abu netikime religija, todėl bažnyčia iš karto atkrito. Esame paprasti mirtingieji, todėl esame linkę tikėti, jausti, kad yra kažkas didesnio už mus.

Be vandens nebūtų gyvybės. Vanduo sudaro mus. Iš jo mes ir atėjome. Atvažiuodamas prie jūros pasijuntu žemės dulke, bet kartu ji velniškai mane ramina. Jūra man primena kažką amžino ir artimo. Pasižadėsime jūrai“, – sakė jie DELFI.

Dar prieš šią savo meilės šventę E. Bechter sakė, kad kuo artimiau pažindamas kitą žmogų, tuo geriau supranta, kad iš tiesų jo nepažįsta. „Man įstrigo viena frazė iš studijų laikų: „Į didelius žmones reikia žiūrėti iš tolo. Iš arti matosi visokia smulkmė, kuri užgožia didumą ir reikšmingumą.“ Šis sakinys labai tinka apibrėžti įsimylėjimui. Iš pradžių fantazija piešia tau žmogų didelį, tobulą, geidžiamą, be žymesnių trūkumų.

Laikui bėgant žmonės vienas kitą suasmeniną, o dar vėliau pamato, kad abu yra paprasti ir mirtingi – netobuli. Su tuo partnerio „netobulumu“ tenka susidraugauti iš naujo, neprarandant pagarbos ir pirminio polėkio. Čia negaliu apsieiti be dar vienos citatos: „Pasirink dėl ko kentėsi. Pradėdamas bendra kelią su žmogumi, turi klausti savęs, ne dėl ko pasiryžęs jį mylėti, o dėl ko pasiryžęs jį kęsti“, – sakė jis.

Pora sakė, kad praėjus kuriam laikui po sužadėtuvių jie suprato, kad vis dėlto yra sunku priimti tam tikras vienas kito savybes, karjeros ypatybes ir skirtumus. Jie neslepia, jog ilgai svarstė, ar tikrai yra pasiryžę šiam žingsniui. Galiausiai laimėjo noras tobulėti kartu ir atsikratyti egoizmo. Kaip svarbiausią pamoką ir vertybę jie įvardija gebėjimą kalbėtis ir klausytis savo partnerio.

Į klausimą, kas jiems abiems yra romantika ir kaip ją supranta, jie taip pat atsakė mįslingai: „Romantika yra jos nebuvimas, paprastumas, gėlės be priežasties, pokalbiai naktį virtuvėje ir seksas“.

Po romantiškos vestuvių šventės, kurioje dalyvavo tik artimiausi poros draugai ir šeimos nariai, įsimylėjėliai neslėpė emocijų bei džiugia nuotaika mielai dalijosi su atvykusiais jų pasveikinti.

Modesta pasirinko vyro pavardę ir tapo Bechter. Apie atžalas jie kol kas taip pat negalvoja. Edgaras sakė, kad vaikų norėtų susilaukti po kelerių metų.

Medaus mėnesio pora vyks į Turkiją, kur kurį laiką ramiai pailsės ir skirs laiką tik vienas kitam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)