„Mes tikrai nematome jokios logikos, kodėl vienos turi būti naikinamos, kitos – ne, nes idėja būtų, kad būtų mažinamas alkoholio prieinamumas, bet, pavyzdžiui, kavinė prie restorano gali išsiplėsti per visą Vokiečių gatvę ir tas prieinamumas vis tiek bus toks pat, kaip buvo. Tik tos konkurencinė sąlygos liks nelygios: vieni galės plėstis ir toliau turėti tas lauko kavines, o tie, kurie laimėjo konkursus, parkuose, skveruose, gražiose vietose negalės turėti“, – sako Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė.

Priimant draudimą, skaičiuota, kad neliks maždaug 200 laikinų licencijų svaigiųjų gėrimų prekybai. Bet palikta galimybė alkoholiu prekiauti lauko kavinėse, kurios yra ne toliau kaip už 40 metrų nuo stacionarios kavinės. Maitinimo įstaigų atstovų teigimu, taip bus iškraipoma konkurencija rinkoje – dalis kavinių be alkoholio pardavimo vasarą neišsilaikys.

E. Šiškauskienė BNS teigė planuojamas rengti įstatymo pataisas penktadienį aptarusi su ūkio ministru Virginijumi Sinkevičiumi, kuris, asociacijos vadovės teigimu, išreiškė pritarimą verslo iniciatyvai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)