Pasak jo, Sirijos vyriausybė jau atkovojo 95 proc. visos šalies teritorijos.

„Likusios ekstremistų grupuotės šiuo metu sutelktos Idlibo deeskalavimo zonoje. Teroristai mėgina suardyti ugnies nutraukimo režimą bei vykdo ir ruošia įvairias provokacijas, įskaitant tas, per kurias bus panaudotas cheminis ginklas“, – sakė V. Putinas prieš prasidedant Rusijos, Sirijos ir Irano lyderių trišaliam susitikimui.

V. Putinas penktadienį kovotojus paskutinėje sukilėlių tvirtovėje Sirijoje įvardijo „tiesiogine grėsme“ Sirijos žmonėms ir pabrėžė, kad Sirijos vyriausybė „turi teisę“ perimti visos savo šalies kontrolę.

„Teisėta Sirijos valdžia turi teisę ir privalo galiausiai perimti visos nacionalinės savo teritorijos kontrolę“, - susitikime su Turkijos ir Irano prezidentais Teherane sakė Rusijos prezidentas.

V. Putinas taip pat įspėjo, kad kovotojai paskutinėje sukilėlių tvirtovėje Sirijoje - Idlibo provincijoje - planuoja panaudoti cheminius ginklus, ir pridūrė, kad negalima ignoruoti tvirtovėje įsikūrusių kovotojų atakų.

Irano prezidentas Hassanas Rouhanis, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir Rusijos prezidentas V. Putinas penktadienį susitiko Teherane aptarti Idlibo likimo. Rusijos remiamoms Sirijos pajėgoms ruošiantis įsiveržti į sukilėlių tvirtovę, susitikimas surengtas Ankarai siekiant užtikrinti, kad regione nekiltų žudynės.

Turkija septynerius metus trunkančiame Sirijos konflikte remia sukilėlius, o Iranas ir Rusija palaiko prezidento Basharo al-Assado režimą.