Talentinga rusė Aleksandra Trusova ant Kauno „Žalgirio“ ledo pasirodė pasiekdama naują rekordą ir sučiuožusi trumpąją programą taip, kad ne tik užtikrintai įsiveržė į pirmąją vietą, bet ir pirmautų, net jei varžytųsi vyrų kategorijoje. Geriausia pasaulio jaunoji čiuožėja penktadienio vakarą atliks ir savo garsiuosius keturbugus šuolius.

14-metė iš Rusijos pasiekė geriausią visų laikų trumposios programos rezultatą ISU jaunimo varžybose. Ji surinko 74,74 taškus. Palyginimui, geriausią rezultatą vaikinų kategorijoje užfiksavo rusas K.Jakovlevas – 70,35.

A.Trusova trumpojoje programoje dar neatliko keturgubo šuolio, nes tai neleidžia jaunimo varžybų taisyklės. Tiesa, laisvojoje programoje, kuri vyks penktadienio vakarą, jaunoji čiuožėja nesitaupys – ji numačiusi atlikti net tris keturgubus šuolius. Vienas jų – pats sunkiausias pasaulyje ir jį sugeba atlikti net ne visi stipriosios lyties atstovai.

Antrąją vietą po trumposios programos užima kita rusė Ksenija Sinitsina. Trečioji rikiuojasi ukrainietė Anastasija Arcihpova.

Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodė ir trys Lietuvos atstovės. Geriausiai sekėsi Paulinai Ramanauskaitei. Ji kol kas užima 15-tą poziciją. Japonijoje gimusi Selina Kaneda žengia 19-ta, o Dominyka Molevičiūtė yra 23-ia. Iš viso merginų varžybose dalyvauja 33 čiuožėjos.

A.Trusovos laisvąją programą Lietuvos žiūrovai Kaune penktadienį pamatys 22 valandą 17 minučių.

„Žalgirio“ arenoje vykstančios „Amber Cup“ varžybos – trečiasis Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) pasaulio jaunimo „Grand Prix“ etapas. Šio rango varžybos Lietuvoje surengtos pirmą kartą istorijoje.

Po septynių etapų 1–6 vietas užėmę čiuožėjai solistai ir poros įgis teisę dalyvauti šiemet gruodį Vankuveryje (Kanada) vyksiančiose „Grand Prix“ finalo varžybose.