„J. Džiugelis kalbėjo su beveik visais frakcijos nariais apie tai, kad reikia frakciją suskaldyti. (...) Daug žmonių gali tai patvirtinti, gal 20 tokių yra, kuriuos kalbino“, – penktadienį BNS sakė R. Karbauskis.

Klausimas dėl J. Džiugelio pašalinimo iš „valstiečių“ frakcijos bus svarstomas pirmadienį.

„Jis iš pradžių man melavo apie tai, kad neva yra sąrašas Seimo narių, kurie yra už frakcijos suskaldymą“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Tada jis pabandė iš tikrųjų surasti sąjungininkų ir nerado nė vieno, nors važiavo per visus ir šnekėjo, kad ta atskira frakcija bus labai įtakinga, ji keis ministrus, turės komitetų pirmininkų postus ir taip toliau“, – pridūrė jis.

„Kaip žmogus gali likti frakcijoje, kai jis darė viską, kad tos frakcijos neliktų?“ – tvirtino politikas.

Parlamentaras teigė sutinkantis su J. Džiugelio reikalavimu, kad klausimas dėl jo pašalinimo iš frakcijos būtų svarstomas atvirame posėdyje.

J. Džiugelis yra viešai pavadinęs R. Karbauskį patologiniu melagiu, tačiau vėliau atsiprašė ir tvirtino, jog „valstiečių“ lyderis „kartais sako netiesą ir manipuliuoja faktais“.

„Po to, kai esi tokioje desperacijoje, tau niekas nepavyksta ir nerandi jokių sąjungininkų ir esi prisišnekėjęs, tada belieka užpilti ant visų aplinkinių kuo daugiau šiukšlių (...) ir sakyti, kad patologinis melagis yra Karbauskis, nors mūsų frakcijoje visi žino, kad yra atvirkščiai“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Su J. Džiugeliu BNS penktadienį susisiekti nepavyko. Feisbuke politikas rašė, kad siekiant jį pašalinti iš frakcijos „nevengiama ir propagandos bei „fake news“ salvių“.

„Dėkoju už kolegų man išsakomą palaikymą. Džiaugiuosi, kad yra suprantančių, jog Seimo nario teisė viešai išsakyti nuomonę ir balsuoti vadovaujantis sąžine, o ne kokiais nors partiniais-politiniais interesais, yra konstitucinė vertybė, kuri turi būti ginama. Tą nuosekliai darau“, – teigė J. Džiugelis.

„Valstiečių“ frakcijoje yra 55 nariai – tai didžiausia politinė grupė šiame Seime.