Pristatome jums penkias naudingiausias košes ir originalius skirtingų kruopų receptus.

Grikių košė padės išsaugoti jaunystę

Grikiuose gausu vertingų amino rūgščių, kurios reguliuoja visų organų ir jų sistemų veiklą. Vitaminai A ir E turi antioksidacinį poveikį, stiprina imuninę sistemą, stabdo senėjimo procesus. Dietologai įsitikinę, kad grikių košė stangrina odą, gerina regėjimą.

Ryžių košė


Ryžių košė – maistas ne tik skrandžiui, bet ir smegenims

Ryžiuose yra visas komplektas vertingų medžiagų, kurios naudingos organizmui. Tiaminas aktyvina galvos smegenų ląstelių veiklą. Piridoksinas reikalingas tam, kad tinkamai funkcionuotų nervų sistemą. Riboflavinas svarbus raudonųjų kraujo kūnelių formavimuisi.

Avižų košė

Sorų košė – figūrai ir širdžiai

Sorose yra naudingų mineralų – kalio ir magnio, kurie būtini širdies raumeniui. Šiose kruopose yra ir riebalų kaupimą stabdančių medžiagų, todėl sorų košė yra dietinis patiekalas norintiems sulieknėti ir išlaikyti gražią figūrą.

Perlinių kruopų košė

Perlinių kruopų košė – veiksmingiausi raminamieji

Pagal melatonino kiekį perlinių kruopų košė lyderiauja. Šis hormonas žmogaus organizme gaminasi miegant, o jo trūkumas sukelia nemigą, nerimą. Norite miegoti kaip kūdikis? Tinkamiausia vakarienė – perlinių kruopų košė.

Avižų košė

Avižų košė – grožiui ir tinkamam virškinamojo trakto funkcionavimui

Avižose yra vertingos ląstelienos, kuri sutraukia kenksmingas medžiagas, patenkančias į organizmą su netinkamu maistu, ir kuri ant žarnyno ir skrandžio sienelių sudaro apsauginę plėvelę. Avižinė košė – tinkamiausi pusryčiai norintiems gražios odos, sveikų nagų ir stiprių plaukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)