„Aš tikrai gerbiu jo pasirinkimą“, - E. Vaitekūno apsisprendimą Eltai komentavo Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Nors E. Vaitekūnas savo pasitraukimą motyvuoja nepakankamomis užsienio kalbų žiniomis, R. Karbauskis sako, kad tai susiję su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliktu parlamentiniu tyrimu, kur minima E. Vaitekūno pavardė.

„Tyrimo išvadoje jo pavardė buvo minima. Aš sunkiai įsivaizduoju, kaip jam toliau pavyktų eiti šias pareigas esant tokiems įtarimams“, - sakė R. Karbauskis.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas tikisi, kad LRTK pirmininkas bus išrinktas artimiausiu metu. „Pirmiausia komisija pati turėtų apsispręsti, ką ji norėtų matyti pirmininku, ir tada mes svarstysime komitete“, - sakė R. Karbauskis.

Ar patenkinti E. Vaitekūno atsistatydinimo pareiškimą, balsavimu turės nuspręsti Seimas. E. Vaitekūnas toliau sieks likti LRTK nariu.

Ketvirtadienį Seimo Kultūros komiteto pirmininkas R. Karbauskis Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo nutarimo projektą „Dėl Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininko atleidimo iš pareigų“.

Jame siūloma Seimui, vadovaujantis Visuomenės informavimo įstatymu, atleisti Edmundą Vaitekūną iš Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininko pareigų.