„Laiškas Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui!!!

Pasakykite man, mielas miesto mere! Paaiškinkite prašau, kaip paprastai pirmoko mamai, kodėl jūs taip nemylite savo miesto gyventojų? Drąsiai sakau – esate melagis! Per žinias kalbate, kad prailginta grupė mokyklą lankantiems vaikams yra garantuota, tačiau nutylite, kad tokios grupės bent kol kas – nėra!

8.30 ryto atvežame vaikus į mokyklą, o 11-ą valandą jau turime pasiimti. Pasakykite prašau, ar galite leisti mums, tėvams, normaliai dirbti? Kas apmokės mūsų pravaikštas darbe? Kodėl kitų miestų vadovai sugeba išspręsti šią problemą, o jūs ne? Nuo rugsėjo 15-osios žadama, kad bus prailginta grupė, tačiau jūs siūlote mokytojams apmokėti tik tris su puse valandos! Matematika čia paprasta – tai reiškia, kad likusias valandas pedagogas dirbs nemokamai???!!! Nustokite žeminti valstybės tarnautojus! Visiškai nepageidaujame, kad ateitų kokia nekvalifikuota „baba Jadzė“ ir būtų su mūsų vaikais popietinėje grupėje!!!

Leiskite mūsų mokytojai dirbti darbą, kurį jis išmano geriausiai! Žinote, Lietuvoje auginti vaikus tapo taip brangu, kad mokėdami kosminius mokesčius, kartu esame priversti septynmečiui vaikui samdyti aukle! Leiskite prašau atlikti man kaip mamai savo pareigas, aš noriu dirbti, ir auginti vaiką pati“, – klausė ji laiške.

Moteris sakė, kad dirbdama negali pasiimti vaiko iš mokyklos anksti pasibaigus pamokos, todėl jai, kaip ir kitiems dirbantiems tėvams, tokia grupė yra labai reikalinga.

Neilgai trukus savo poziciją paaiškino ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, kuris sakė, kad dar šiek tiek reikės palaukti iki bus sutvarkyti visi formalumai ir surinkta informacija.

DELFI primena, kad dar liepą buvo skelbta, jog nuo rugsėjo Vilniaus savivaldybė miesto pradinių klasių moksleiviams finansuos visose mokyklose organizuojamas popamokines veiklas, rašoma pranešime spaudai. Kol kas pradinukus auginantiems tėvams nieko daryti nereikia - apie savo apsisprendimą leisti atžalas į popamokines grupes mokyklų administracijas jie turės informuoti rugsėjo pradžioje.

„Poreikis spręsti dirbančių šeimų, kurių atžalos lanko pradinę mokyklą, problemas buvo akivaizdus jau seniai, o priimtas sprendimas leis jiems kokybiškai derinti darbą ir vaikų priežiūrą bei jų kūrybiškumo ugdymą. Maža to, jei anksčiau pedagogai prailgintose grupėse dirbdavo su individualios veiklos liudijimais, o tėvai jiems mokėdavo už kiekvieną po pamokų dirbtą valandą, tai nuo rugsėjo už papildomą darbą mokytojams pagal darbo sutartis mokės savivaldybė, o tėvams tai nieko nekainuos", – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Taip vadinamų prailgintų grupių lankymas visiems pradinukams bei apmokėjimo mokytojams tvarka trečiadienį patvirtinta miesto tarybos posėdyje. Kaip parodė savivaldybės atlikta tėvų apklausa, net 72 proc. vilniečių pradinukų tėvų suka galva, kaip užimti vaikus po pamokų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)