„Ministrė pateikė man paaiškinimus ir manau, kad dabar reikėtų sulaukti VTEK sprendimo. Tyrimas pradėtas, ministrė teikia visą informaciją reikalingą, bendradarbiaus, bus sprendimas galutinis, tada galėsime konkrečiau pasakyti“, – Vyriausybėje po susitikimo su ministre sakė premjeras.

Kartu jis ragina, jog šeima turėtų atsisakyti dalyvavimo viešuosiuose pirkimuose švietimo sektoriuje.

„Aš ministrei pakartojau, kad bet kokiu atveju, ateityje reikia kalbėtis su sutuoktiniu, kalbėtis apie galimas rizikas, nes tai, kas buvo įprasta ministrei iki tampant ministre, atsiranda kitų reikalavimų“, – sakė jis.

„To reikia vengti ir rinktis, galbūt, kitas veiklos sritis, dalyvauti kituose konkursuose, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai nėra susiję su Švietimo ir mokslo ministerija“, – pridūrė S. Skvernelis.

Pati J. Petrauskienė žadėjo pateikti visus atsakymus.

„Vyro įmonė veikia nuo 2010 metų, nuo 2012 metų yra sutartys su įvairiomis tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus įstaigomis šioje srityje ir aš, deklaruodama vyro darbovietę, nurodžiau, kokiose srityse įmonė veikia. Kokios sutartys, informacija yra viešai prieinama ir ji buvo prieinama nuo 2012 metų“, – tikino J. Petrauskienė.

Pasak jos, vyro įmonė švietimo srityje per veiklos laikotarpį yra sudariusi 53 sutartis, tris – su ministerijai pavaldžiomis įstaigomis.