Susitikimui pasibaigus numatyta Seimo pirmininko ir prezidentės spaudos konferencija.

Šalies vadovė su Seimo pirmininku ir Seimo valdyba aptarti teikiamų teisės aktų projektų susitinka dukart per metus - prasidedant pavasario ir rudens sesijoms.

Prezidentė D. Grybauskaitė siūlo į Seimo rudens sesiją įtraukti 13 naujų įstatymų iniciatyvų, kurios svarbios konkurencingų kainų užtikrinimui, mokytojų kvalifikacijos kėlimui, pagyvenusių žmonių priežiūros paslaugų prieinamumui, taip pat padės pažaboti korupciją ir didinti skaidrumą valstybės tarnyboje.

Ketvirtadienį pavakare parlamento rūmuose taip pat numatytas Seimo vadovų, komitetų pirmininkų, frakcijų seniūnų ir Vyriausybės pasitarimas dėl Seimo rudens sesijos darbų programos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad valdantieji Seimo rudens sesijoje daugiausia dėmesio skirs skaidrumui, socialinei politikai ir pasaulio lietuviams.

Jo teigimu, Seime išvadas pristatys LRT ūkinę ir finansinę veiklą tyrusi komisija, bus registruotos LRT veiklą tobulinančios įstatymų pataisos, tęsiamas NSGK pradėtas darbas dėl neteisėtos įtakos politiniams procesams, priimami Vyriausybės bei Seimo narių pasiūlyti įstatymų projektai, kurie užkirs kelią panašioms situacijoms, kaip kad tirtos NSGK, ateityje.

Pasak R. Karbauskio, naujam politiniam sezonui planuojami darbai bus nukreipti į korupcijos mažinimą valstybės lygiu ir skaidrumą regionuose.

Į šios kadencijos Seimo rudens sesiją parlamentarai rinksis rugsėjo 10-ąją, pirmadienį.