Atmintinų dienų įstatymo pakeitimo projektą įregistravęs parlamentaras sako, kad tokia diena šalyje paskatintų įvairių paslaugų didesnę įvairovę, geresnę jų kokybę, padėtų kurti aukštesnės vertės ilgalaikius santykius su klientais, taip pat gerintų klientų aptarnavimo kultūrą, ugdytų jam pagarbą, plačiau informuotų visuomenę apie įmonių veiklą, darbo specifiką, jų pasiekimus, verslo iniciatyvas.

„Tai diena, skirta padėkoti klientui ir priminti visuomenei apie kliento svarbą verslui, regionui, valstybei“,- sako projekto autorius D. Kepenis.

Jo teigimu, Lietuvoje ši diena pradėta švęsti Klaipėdoje. Kaip pastebi D. Kepenis, Klaipėdos verslininkų iniciatyva šiai dienai populiarinti ir įtvirtinti kalendoriuje skiriami specialūs renginiai nuo 2010 metų, taip pat šią dieną švęsti pradėjo ir didžiausios Lietuvos įmonės, yra užregistruotas internetinis vardas „klientodiena.lt“.

D. Kepenio duomenimis, tarptautiniu mastu ši diena švenčiama daugiau kaip 20 šalių - Švedijoje, Norvegijoje, Graikijoje, Jungtinėje Karalystėje, Lenkijoje, Latvijoje, Kroatijoje, Gruzijoje ir kitose šalyse.

Šiuo metu atmintinų dienų sąraše yra 67 dienos.