„Labai dėkoju už tą mūsų bendradarbiavimą, už klimato tam bendradarbiavimui kūrimą. Čia jūsų neabejotinas ir didžiulis indėlis“, – trečiadienį po susitikimo su Lietuvos premjeru Krynicos ekonomikos forume sakė „Orlen“ valdybos pirmininkas Danielius Obajtekas.

„Norėčiau užtikrinti, kad darbas Lietuvoje „Orlen“ yra labai svarbus, mūsų turimi aktyvai turi tarnauti ir Lietuvos valstybės ekonomikai, ir Lenkijos valstybės ekonomikai“, – tvirtino jis.

„Orlen“ atstovas garantavo, kad įmonė vykdys kovą pasirašyto memorandumo įsipareigojimus ir investuos į Mažeikių gamyklos modernizavimą, infrastruktūrą.

Kol kas nei Lietuvos Vyriausybė, nei Lenkijos įmonė neatskleidžia, kokio dydžio investicijos planuojamos.

Po susitikimo kalbėdamas žurnalistams D. Obajtekas akcentavo politinio klimato svarbą verslui.

„Sveikas verslas cementuoja politiką“, – sakė jis.

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis savo ruožtu tvirtino dar kartą įsitikinęs, kokie svarbūs yra bendri projektai.

„Tai didžiausias mokesčių mokėtojas, tai eksportuojanti įmonė ir investuojanti į ateitį. Džiugu, kad galime kabėti apie įmonės modernizavimą“, – kalbėjo jis.

„Nėra neišsprendžiamų problemų, yra žmonės, kurie nemoka tų problemų spręsti“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Vėliau jis žurnalistams sakė, kad „Orlen“ taip pat galėtų plėsti savo degalinių tinklą Lietuvoje.

„Modernizacija, plėtra, importas Mažeikiuose pagamintų naftos produktų į Lenkiją mūsų geležinkelių pagalba na ir galbūt net ir degalinių plėtra, kuri galėtų skatinti mūsų smulkųjį ir vidutinį verslą, nes degalinė yra šiek tiek daugiau nei degalinė, ten yra tam tikras prekybos taškas“, – sakė S. Skvernelis.

Šių metų kovą Lietuvos Vyriausybė ir Lenkijos naftos koncernas „Orlen“ pasirašė bendradarbiavimo deklaraciją, kad Lenkijos bendrovė investuos į Mažeikių naftos perdirbimo gamyklą, nemažins darbo vietų, o Vyriausybė persvarstys viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) tarifus įmonei, išnagrinės galimybę tiesti produktotiekį į Klaipėdą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)