„Tai ką, po „auksinių šaukštų“ istorijos kariuomenė taip vargingai gyvena, kad šauktiniui ir virvės reikia pirktis 25 metrus? Klausimas kam ji reikalinga ir tokiu kiekiu? Gal lai šauktinis visą amuniciją susiperka?“, – DELFI ironizavo jis.

DELFI paklausė Lietuvos Kariuomenės atstovų, ką jie mano apie tokius vyro pastebėjimus, Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento specialistas kpt. Gintautas Ciunis informavo, kad išsiųsta atmintinė galimai neatnaujinta.

„Pagal 2017 metų pabaigoje kariuomenės vado įsakymu atnaujintus ekipuotės sąrašus yra numatyta, kad kariui priklauso virvutė (kalbama apie ploną virvutę, maždaug 2-3 mm storio). Todėl šiais metais virvutės jau yra nupirktos ir išduodamos kariams visuose daliniuose. Informacijai nepasiekus karo prievolę administruojančių specialistų, atmintinė atnaujinta nebuvo, kas galėjo nutikti todėl, kad tai – mažas pakitimas, susijęs su labai smulkiu inventoriumi. Po Jūsų užklausos virvutė iš rekomenduojamų daiktų sąrašo buvo išbraukta, prašome padėkoti ir besikreipusiajam kariui“, – komentavo jis.

G. Ciunis taip pat trumpai pakomentavo, kodėl šios virvutės yra reikalingos kariams.

„Visų pirma, ji naudojama patrulio bazėse (nedidelėse užmaskuotose būrio ir mažesnio padalinio stovyklavietėse). Jomis naudojantis įrengiami susisiekimo takai, nes patrulio bazėje naudoti bet kokią dirbtinę šviesą yra draudžiama. Virvutės pagalba karys randa kelią iš savo pozicijos iki pagrindinių taškų (vadavietė, aprūpinimo taškas, WC). Taip pat virvutė reikalinga išstatant apsaugos postus, kur kariai gali su virvute signalizuoti apie tam tikrus įvykius. Taip pat ji naudojama ir pagal tiesioginę paskirtį – tam tikrų elementų sutvirtinimas, surišimas statant pastoges, tvirtinant palapinsiaustes, ekipuotės dalis ir kita“, – paaiškino specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)