Dvidešimties S. McNamara, kuri socialiniuose tinkluose reguliariai skelbė nuotraukas iš egzotiškų kelionių, dar šį mėnesį sakė, kad šiuo metu „gyvena ir dirba laive", norėdama patirti viską, ką jai gali pasiūlyti pasaulis.

Žiniasklaida laivą įvardija kaip 93 metrų ilgio jachtą „Mayan Queen IV", kuri, kaip nustatyta, priklauso milijardieriui ir kasybos magnatui iš Meksikos Alberto Bailleresui. Jo atstovai spaudai situacijos nekomentuoja.

„Grupo Gal" viešųjų ryšių bendrovė atsisakė patvirtinti faktą, kad minėtoji jachta priklauso magnatui, ir sakė, kad panelės S. McNamaros mirties fakto taip pat nekomentuos.

View this post on Instagram

A post shared by Salt Bby 💦 (@sineadmcnamara) on Jul 20, 2018 at 9:13am PDT

S. McNamara kritinės būklės buvo rasta jachtoje Argostolio uoste, esančiame Kefalonios saloje, teigia pakrančių apsaugos pareigūnai. Skelbiama, kad mergina mirė pakeliui į ligoninę, į kurią buvo gabenama lėktuvu.

Koroneris Eliasas Boyiokas sako, jog apžiūra neatskleidė jokių „akivaizdžių kovos ar fizinės prievartos žymių".

„Kol kas negalime tiksliai pasakyti, ar ji patyrė psichologinį spaudimą taip pasielgti ir ar tuo metu buvo apsvaigusi nuo narkotikų ar alkoholio", – pridūrė koroneris ir pareiškė, kad toksikologai savo išvadas pateiks po kelių savaičių.

Easy mornings ☕️ Welcome to my humble abode🌷thank u @mascotrhodes

A post shared by Salt Bby 💦 (@sineadmcnamara) on Aug 8, 2018 at 9:39pm PDT

Australijos užsienio reikalų departamento atstovai patvirtino, jog šiuo metu teikia paramą vienos Graikijoje mirusios Australijos pilietės šeimai, tačiau negalėjo įvardyti jos tapatybės.

S. McNamara, kuri socialiniame tinkle „Instagram" turėjo per 27 tūkst. sekėjų, rugpjūčio pradžioje socialiniame tinkle parašė, kad laukia nesulaukia, kada jau mažiau nei po mėnesio pasimatys su šeima ir draugais.

Jos paskyrą po tragedijos užplūdo užuojautos žinutės.

Paskutinis merginos įrašas paskyroje – trumpa istorija, kaip ji sužinojusi, kaip lenkiškai yra mėlynas – niebieski.

„Jauna lenkaitė, su kuria plaukiau vienu laivu praeitais metais, išmokė mane šio žodžio, kai lėkėme turkio spalvos vandeniu. Nuo tada tai mano mylimiausias žodis", – parašė ji.

Care Free 🍿

A post shared by Salt Bby 💦 (@sineadmcnamara) on Jul 28, 2018 at 10:10am PDT

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)