„Keturi lėktuvai, priklausantys Rusijos (aviacijos) grupei Hmeimimo oro pajėgų bazėje, smogė tiksliai nutaikomais ginklais teroristų grupuotės „Jabhat al Nusra“ objektams Idlibo provincijoje“, – sakoma Rusijos kariuomenės atstovo Igorio Konašenkovo pranešime.

Pasak jo, šie smūgiai buvo surengti antradienį „tamsiuoju paros metu“.

„Smūgių buvo suduota teroristų atsargoms, buvusioms ne gyvenamosiose teritorijose – ten buvo laikomos bepilotės skraidyklės“, – nurodė I. Konašenkovas.

Jis pridūrė, kad taip pat buvo smogta sandėliui, kuriame buvo laikomos nešiojamosios priešlėktuvinės gynybos sistemos, ir bepiločių skraidyklių leidimo vietoms, iš kurių buvo rengiamos atakos prieš Hmeimimo oro pajėgų bazę ir miestus Alepo bei Hamos provincijose.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ antradienį pranešė, kad per Rusijos antskrydžius žuvo mažiausiai devyni civiliai, įskaitant penkis vienos šeimos vaikus, o dar 10 žmonių buvo sužeisti.

Renkasi JT Saugumo Taryba

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba penktadienį susitiks aptarti situaciją Sirijos Idlibe, kur Rusijos aviacija bombarduoja sukilėlių pajėgas, pranešė JAV ambasadorė prie JT Nikki Haley.

Šiuo metu JT Saugumo Tarybai pirmininkaujančios Jungtinės Valstijos šaukia posėdį, per kurį bus aptarta galimybė, kad Maskvos palaikomos Sirijos pajėgos panaudos cheminius ginklus prieš sukilėlius ir civilius toje teritorijoje, antradienį per spaudos konferenciją sakė N. Haley.

„(JAV prezidentas Donaldas Trumpas) Iranui, Rusijai ir (Sirijos vadovui Basharui al) Assadui liepia ten neiti. Neleiskite įvykti cheminei atakai prieš Idlibo žmones“, – sakė ji.

„Jei bus panaudoti cheminiai ginklai, Jungtinės Valstijos atsakys“, – pridūrė N. Haley.