Šių tikrinimų akcija rengiama atsižvelgus į tai, kad atliekant sandėliavimo, krovos darbus šiais metais žuvo 3 ir sunkiai sužalota 12 darbuotojų, o atliekant medienos apdorojimo darbus taip pat žuvo 3 ir sunkiai sužaloti 5 darbuotojai, informavo VDI.

Į VDI inspektorių akiratį pirmiausiai pateks betono gaminių gamybos ekonominės veiklos rūšies įmonės, ypač jei įmonėje yra gaminami didelių gabaritų gelžbetoniniai, betoniniai arba kiti santykinai didelio svorio bei matmenų gaminiai. Tikrinimo pirmenybė taip pat teks lentpjūvėms, medienai pjauti naudojančioms juostinius gaterius, bei ūkio subjektams, kuriuose per pastaruosius dvejus metus įvyko nelaimingi atsitikimai darbe.

VDI inspektoriai šių patikrinimų metu aiškinsis, ar sudaromos saugios darbo sąlygos, kai yra rizika, kad minėti stambių gabaritų, santykinai didelio svorio bei matmenų gaminiai, rastai, kroviniai, įrenginiai gali kristi ar nuvirsti, galima birių medžiagų griūtis, darbuotojų kritimas iš aukščio. Papildomas dėmesys bus skiriamas įmonėje dirbantiesiems pirmus metus - dėl galimos jų saugos įgūdžių stokos. Taip pat bus tikrinama, ar medienos apdirbimo įrenginiai (ypač juostiniai gateriai) įmonėse atitinka darbuotųjų saugą ir sveikatą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus.

VDI primena, kad atliekant tokio pobūdžio darbus mirtinos nelaimės įvyko, kai bendrovės „Aksa“ formavimo ceche darbuotojas žuvo prispaustas sandėliuojamos gelžbetoninės plokštės (sveriančios apie 9 tonas). Taip pat bendrovės „Apasteel“ dažymo ceche stumiamas transportavimo vežimėlis pasviro ir ant jo uždėta metalinė sija (apie 200 kg) krito ir mirtinai prispaudė metalinių gaminių dažytoją. Įmonės „Žvalguva“ darbuotojas, iškraunant iš vagono trąšas, buvo įtrauktas į trąšų išpylimo angą. Žemės ūkio bendrovės „Bočiai“ darbuotoją mirtinai traumavo veikiantis juostinis gateris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)