Kvietimus į renginį V. Ušackas platino elektroniniu paštu. Šiame renginyje kandidatas į konservatorių kandidatus šalies prezidento rinkimuose ateinančių metų pavasarį V. Ušackas, kaip pats teigia, paskelbs apie savo apsisprendimą – kandidatuoti ar ne būsimuose prezidento rinkimuose.

„Į mano vadovaujamą įmonę kreipėsi ponas Ušackas, kreipėsi žodžiu. Užsakė palapinę, užsakė aparatūrą, sceną, kitus dalykus. Ir mes tuo rūpinamės. Mes rūpinamės daugeliu renginių, esame profesionalai, todėl, manau, ir pasirinko“, - DELFI sakė J. Morkūnas.

Pasak žinomo renginių organizavimo verslo atstovo J. Morkūno, „Pirmoji kava“ kreipėsi ir dėl renginiui reikalingo leidimo.

Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius patvirtino, kad VšĮ „Pirmoji kava“ šių metų rugpjūčio 31-ą dieną kreipėsi į savivaldybę, prašydami išduoti leidimą renginiui ties Vyties paminklu – skulptūra. Toks leidimas buvo išduotas.

„Pirmoji kava“ kreipėsi dėl leidimo renginiui „Viešas Vygaudo Ušacko paskelbimas visuomenei apie apsisprendimą dalyvauti/nedalyvauti rinkimuose“. Prašyme nurodomas numatomas susirinkti žmonių skaičius – 100“, - DELFI teigė Kauno miesto savivaldybės mero atstovas.

J. Morkūnas ir V. Ušackas yra seni pažįstami. Paklaustas, ar Ušackas jo prašė, ar samdė renginio vedimui, Morkūnas tiesaus atsakymo išvengė, tačiau kategoriškai paneigė, kad renginys organizuojamas už dyką.

„Jokiu būdu! Žinoma, kad turės susimokėti (Ušackas – aut. past.). Esame profesionali įmonė, dirbame pliusui; tiesiog išrašysime sąskaitą ir susimokės“, - sakė J. Morkūnas.

Jis nei paneigė, nei patvirtino, kad renginį ves pats: „Tai kaip įmonės savininkas, aš, aišku, ten būsiu, kažkiek koordinuosiu, žinoma“.

Paklaustas, kiek V. Ušackui atsieisiąs minėtas renginys, J. Morkūnas sakė, kad tai paaiškės po renginio: „Vakar buvo viena sąmata, nes buvo saulė, nereikėjo palapinės. Šiandien matom, kad palapinės reikės. Mes imame mokestį už faktiškai atliktą darbą, tai ai suskaičiuosime, žinosime, išrašysime sąskaitą, ir, tikiuosi, susimokės“.

Paklaustas, kodėl nesąs tikras, Morkūnas pajuokavo, kad „susitarimas toks žodžiu – paskambino, užsakė, tai tikėkimės, kad susimokės“.

Praėjusią savaitę V. Ušackas paskelbė sąskaitas – faktūras, kurias tvirtino apmokėjęs iš asmeninių lėšų. Už daugiau nei 600 tūkst. „laiškų Lietuvos žmonėms“ spausdinimą ir platinimą visoje Lietuvoje politikas turėjo sumokėti daugiau nei 18 tūkst. eurų.

Vakar Vilniuje posėdžiavęs TS – LKD partijos prezidiumas svarstė Mažeikių skyriaus pirmininkės Linos Rimkienės skundą, kuriame ji V. Ušacką kaltina ignoruojant partijos vietos skyrius, pradėjus rinkiminę kampaniją ir ją vykdant nesilaikant partijos Įstatų.

Oficialiai joks sprendimas vakar dėl V. Ušacko priimtas nebuvo, tačiau partijos patriarchas Vytautas Landsbergis viešai po posėdžio išsakė mintį, kad, jo nuomone V. Ušackas bandys kandidatuoti ir be partijos paramos.

Toks V. Ušacko sprendimas prieštarautų partijos įstatams, o partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis viešai užsiminė, kad jei V. Ušackas priimtų tokį sprendimą, „tai jam sukeltų ilgalaikių pasekmių“, t.y. grėstų pašalinimas ne tik iš pirminių rinkimų partijos viduje, bet ir iš partijos.
Spėjama, kad nuo šiandien paskelbto V. Ušacko sprendimo, priklausys ir tolesni TS – LKD veiksmai.