Moteris pasakoja, kad bet kokioje šalyje pirkdamas tik pačias pigiausias ar net nukainotas prekes galima surikti: „Čia pigu!“. Tačiau Danguolė skuba įvertinti, kad gyvenant šioje šalyje norisi apsilankyti ir gurmaniškose parduotuvėse, o ten kainos tikrai kitokios.

„Galbūt Ispanijos kaimelyje kainos yra pigesnės, tačiau, patikėkite, kurortiniuose miestuose ir pakrantėse kainos gali šokiruoti. Žinoma, jei nepirksite tik picos ir pigaus vyno“, – pabrėžia pašnekovė.

„Noriu sugriauti visus mitus apie pigią Ispaniją ir pasiginčyti su tais, kurie vis dar sako, kad atostogauti čia yra labai pigu, maitintis yra dar pigiau ir apskritai – viskas čia beveik už dyką!“ – emocingai sako lietuvė.

Anot jos, tikrąjį vaizdą apie Ispaniją gali susidaryti tik čia gyvenantys žmonės, bet ne pigiausių variantų ieškantys poilsiautojai.

„Atostogos Ispanijoje yra vienos iš brangiausių visoje Europoje. „Viskas įskaičiuota“ paketo čia tikrai nerasite, pusryčius gal ir gausite, bet visą likusią dieną maitinsitės patys. O ir kurortiniai viešbučiai, vadinami prabangiais, tos prabangos tikrai neatspindi, nors už juos paklosite nemažą sumą!“ – perspėja ji.

„Viena pažįstama džiaugėsi pigiomis atostogomis ir pigiu maistu, tik nežinau, ar galima džiaugtis išcementuotu baseinu, kambariu, kur girdėti, kaip kaimynas bezda, sangrija už 2 eurus ir pica rankoje?! Taip, tai ir yra pigios atostogos Ispanijoje“, – tikina Danguolė.

Tačiau, kaip pasakoja Ispanijos lietuvė, jei čia norėsite pasimėgauti aukštesnio lygio poilsiu, už tai reikės susimokėti brangiai.

„Jei norėsite garbingai praleisti Katalonijos pakrantėse savo vasarą, mėgautis kokybišku vynu, skanauti jūros gėrybes, vakaroti ne prie jūros su buteliu rankoje, o vietiniame restorane – piniginę reikės patuštinti solidžiai“, – pasakoja moteris.

„Tie, kurie sugeba surasti pigius prekybos centrus, labai norėčiau gauti jų adresus, nes, kur mes esame įpratę apsipirkti, kainos yra tokios: už didelį prinokusį mango mokame 5 eurus, už papają – ir visus 10, mano taip mėgstamo kefyro tikrai visur nerasite, reikės gerai paieškoti parduotuvių, bet pasirinkimas nustebins tikrai – per 30 rūšių šio gėrimo atims žadą, čia ypač populiarus yra ožkos kefyras (250 ml kainuos 3,5 euro, paprastas – apie 1,50 euro), už kokybiškas paprikas teks mokėti 20 eurų už 1 kilogramą, penki artišokai mano rankose kainavo 8 eurus, trijų sūrių rinkinukas – visus 22 eurus. Jei norėsite aplankyti garsųjį Barselonos turgų „La Boqueria“, tai ir ten paliksite ne vieną šimtinę“, – sako ji.

Danguolė įsitikinusi, kad viskas gyvenime, kas yra kokybiška, gražu ir skanu kainuoja tikrai nepigiai.

„Yra žmonių, kurie visada ir visur randa papigiai (čia jų dažnai vartojamas terminas) ir jų visas gyvenimas papigiai – malonumai papigiai, maistas papigiai, aplinka ir miegas papigiai, kelionės ir atostogos papigiai. Tai viskas gerai, tik nereikia tuo didžiuotis ir sakyti, kaip visur yra pigu! Kas kokybiška, gražu ir skanu papigiai būti negali! Aš – už šypsenas veiduose ir visų gražias atostogas! Čia tikrai parduotuvės pilnos visokių gėrybių, skanėstų – akys raibsta, bet ne už dyką!“ – pabrėžia menininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)