Viešnagės metu taip pat numatyti H. Maaso susitikimai su Turkijos užsienio reikalų ministru Mevlutu Cavusoglu bei parlamento pirmininku Binaliu Yildirimu, praneša Turkijos užsienio reikalų ministerija.

Turkija imasi veiksmų, mėgindama pataisyti santykius su keliomis Europos šalimis. Tą ji daro pastaruoju metu pablogėjus dvišaliams santykiams su NATO sąjungininkėmis Jungtinėmis Valstijomis. Įtampa šalių santykiuose išaugo dėl kelių klausimų, tarp jų - dėl amerikiečių pastoriaus kalinimo Turkijoje.

Dėl diplomatinio ir prekybos ginčo su Vašingtonu šalį, be kita ko, ištiko ir valiutos krizė: nuo metų pradžios Turkijos lira prarado 40 proc. savo vertės JAV dolerio atžvilgiu.

Dvi dienas truksiantis H. Maaso vizitas padės pamatus rugsėjo 28 ir 29 dienomis vyksiančiam valstybiniam R. T. Erdogano vizitui Vokietijoje, kuris bus surengtas Ankarai mėginant užsitikrinti finansinę ir politinę Berlyno paramą.

Vokietijos ir Turkijos santykiai pastaruoju metu taip pat buvo įtempti dėl virtinės areštų, susijusių su žlugusiu bandymu 2016-aisiais Turkijoje surengti perversmą.