Į Klaipėdos savivaldybei priklausantį baseiną mažylius atvedę tėvai patyrė šoką – kilo tikras chaosas, kai viena mama pasidomėjo, ar gali vaikas išbandyti vieną pamoką ir sužinoti, ar berniukui patiks. Maža to, darbuotojai pareikalavo mokėti už visą mėnesį treniruočių ir dar palikti nemažą užstatą, kurio, tikino, negrąžinsią, jei vaikas nesusidomės treniruotėmis.

„Tokie pareiškimai skambėjo kaip reketas. Juk vaikas gali ir nesusidomėti plaukimo pamokomis, o išbandyti griežtai neleido, kol neprisiprašiau pasikalbėti su aukštesnes pareigas užimančiais administracijos darbuotojais.

Telefonu kalbėjusi moteris man pasiūlė susimokėti 7 eurus ir vienkartinę pamoką. Tačiau prie kasos stovėjusi mergina ėmė tikinti, kad kainoraštyje tokios paslaugos nėra ir ji nė nežino, kaip priimti tokį mokėjimą. Prisiprašiau, kad vaikui būtų suteikta galimybė vienai pamokai. Tuomet išgirdau repliką, kad jei neturiu pinigų, nėra ko eiti į baseiną. Šiaip ne taip visgi rado išeitį ir priėmė mokestį už vieną pamoką“, – dalijosi nemalonia patirtimi penkiamečio mama.

Moteris sako, kad tuo viskas nesibaigė. Mažiuką liepė perrengti ir paleisti be priežiūros vienam susirasti trenerį. Vaikas po tokio chaoso buvo išsigandęs, moteris pasakoja, kad jau ėmė prašytis namo, tačiau ji nuramino vaiką ir paskatino bent pabandyti paplaukioti. Įkalbėjusi vaiką moteris jį išleido į pamoką, o pati sulaukė prašymo išeiti.

„Kitos mamos buvo pakraupusios tokio darbuotojų elgesio, vasarą tėveliams buvo leidžiama stebėti vaikų treniruotes, o čia liepia palikti be priežiūros. O jei kas vaikui nutiks, juk aš būsiu bloga mama, kad neprižiūrėjau ir nepasirūpinau savo vaiku“, – drebančiu balsu pasakojo klaipėdietė.

Moteris neslepia, kad uždirba vidutiniškai, tačiau labai nori pasirūpinti vaiko gerove ir įdomiu bei naudingu laisvalaikiu. Kol vaikas mokėsi plaukti, ji nuėjo pasiimti pinigų, kad galėtų sumokėti už mėnesio pamokas ir avansą, apie kurį išgirdo tik atėjusi į baseiną.

„Labai nemandagiai replikavo, kad atėjau be pinigų, esą, jei neturi pinigų, nėra ko eiti į baseiną. Jau sumokėjus už ateinančio mėnesio pamokas ir užstatą, mergina, dirbusi prie kasos, nenorėjo užstato mokesčio įrašyti į sutartį. Joje apie užstatą nė neužsimenama. Šiaip ne taip išsireikalavau, kad bent jau čekį prisegtų prie sutarties“, – pasakoja moteris.

DELFI paprašius pakomentuoti situaciją, baseino komercijos direktorė Edita Rimkutė telefonu pasakė, kad ji turi išsiaiškinti situaciją, mat apie 7 eurų mokestį už vieną pamoką ir pati nėra girdėjusi.

Visgi vėliau baseino vadovybė pateikė komentarą, kad toks mokestis yra, nors viešai skelbiamame kainoraštyje nėra įtrauktas.

„Apgailestaujame, kad dalis tėvelių liko nepatenkinti aptarnavimu baseine. Klientų aptarnavimas yra mūsų prioritetas, ir mūsų darbuotojai nuoširdžiai stengiasi užtikrinti, kad kiekvienas lankytojas būtų mandagiai ir operatyviai aptarnautas bei gautų visą reikiamą informaciją. Tuo pačiu suprantame, kad esame nauja vieta ir tėvams kyla klausimų dėl tvarkų, todėl esame visada pasiruošę jas paaiškinti“, – teigiama raštu pateiktame direktorės Aidos Aleksandrovienės komentare.

Klaipėdos baseino vadovybė tikina, kad šią vasarą buvo vykdoma programa „Išmok plaukti per vasarą“, kurios metu siūlėme trumpalaikes mėnesio sutartis, o vaikai galėjo išbandyti plaukimo treniruotes. Tačiau nuo rudens situacija pakito.

„Nuo rudens jau kviečiame mokytis plaukti visus mokslo metus, nes ilgalaikis darbas leidžia pasiekti vaikams geriausių rezultatų. Šios programos sutartys yra ilgalaikės, o jose numatyta, kad už kiekvieną mėnesį mokamas 45 eurų mėnesinis mokestis, o prieš pradedant lankyti užsiėmimus, mokamas avansas už paskutinį paslaugų naudojimosi mėnesį (taip pat 45 eurai). Nutraukus sutartį anksčiau, avansas nėra grąžinamas.

Tokia tvarka yra todėl, kad naujo vaiko pritraukimas į grupę užtrunka, o plaukimo treneriams esame įsipareigoję užtikrinti nuolatinį atlyginimą. Svarbu pabrėžti, kad vaikams yra sudaryta galimybė sykį išbandyti treniruotes nesudarant metinės sutarties. Tokios bandomosios pamokos kaina – 7 Eur. Joms būtina registruotis iš anksto“, – paaiškino direktorė.

Kad darbuotoja nenorėjo pateikti čekio apie sumokėtą avansą, baseino vadovė teigė nustebusi. Esą visada pateikiame kvitus, o klientui jį pametus – galima pateikti kopiją iš duomenų sistemos.

Baseino vadovybė taip pat neigė, kad tėvams draudžiama palydėti vaikus iki trenerio. Nors moteris tą matė ne viena ir kartu buvusios mamos taip pat nebuvo patenkintos išsakyta tvarka, vadovybė tikina, kad tėvai su mažamečiais vaikais gali patekti į persirengimo patalpas ir baseiną kartu su savo atžalomis, kad padėtų vaikams susiorientuoti aplinkoje.

„Vyresnius vaikus, atvykusius pirmą kartą, tėveliai taip pat gali palydėti. Jiems išduodamos specialios svečio kortelės. Visuomet prašome tėvelių gerbti, saugoti savo ir kitų vaikus bei visus lankytojus ir laikytis nustatytų taisyklių, avėti nemokamai suteikiamus antbačius, taip pat neužsibūti persirengimo zonoje ilgiau, negu būtina.

Vaikai yra pasitinkami trenerio prie baseino. Į vandenį jie gali lipti tik su trenerio nurodymu. Pasibaigus pamokai – visi kartu išlipa iš vandens ir eina į persirengimo kambarius. Pasibaigus treniruotei į persirengimo patalpas įleidžiame ir mažamečių, kurie dar nėra savarankiški, tėvus. Pasitaiko, kad tėveliai nori lydėti vaikus ir dviese, ir trise, kartu su močiute ar pan., tačiau dėl tvarkos ir saugumo leidžiame lydėti tik vienam iš tėvų“, – rašoma Klaipėdos baseino vadovės komentare.

Tačiau moteris atremia, kad grįžusi pasiimti mažylio jo turėjo ieškoti, mat berniukas iš dušų nerado, kaip grįžti prie spintelės, kurioje palikti daiktai. Mama sako vaiką radusi sušalusį.

Ar vadovai aiškinsis dėl itin nemalonios dienos ir kodėl vaiką atvedusi mama ir darbuotoja nerado bendros kalbos, Klaipėdos baseino vadovai neužsiminė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)