Kaip nurodoma G. Landsbergio Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pateiktoje privačių interesų deklaracijoje, A. Landsbergienė taip pat yra įmonių Karalienės Mortos mokykla, „Vaikystės sodas“ ir „Krajama“ akcininkė.

„Vaikystės Sodas“ ir Karalienės Mortos mokykla yra įmonės, kurioms vadovauju nuo jų įkūrimo pradžios ir kurioms skiriu didžiausią savo veiklos dalį. Tiesa, rūpinuosi strateginiais, ne kasdieniais verslo klausimais – tam turiu vykdančiąją direktorę, profesionalią ir stiprią komandą“, – anksčiau DELFI yra sakiusi A. Landsbergienė.

Ji nurodė, kad įmonė „Krajama“, kurios įstatinis kapitalas 2,5 tūkst. eurų, ūkinės veiklos dar nevykdo.

A. Landsbergienė dar yra Latvijoje registruotos „SIA Eureka International“ akcininkė, viešosios įstaigos „Vaikystės institutas“ steigėja ir viešosios įstaigos „Švietimo ateities forumas“ viena iš steigėjų.

„Kibirkštis“ Registrų centre registruota 2018 metų liepos 17 dieną. Įmonės įstatinis kapitalas – 2,5 tūkst. eurų.

„Malonu, kad taip ypatingai domitės mano veikla. Kaip nuolat kartoju, visi turime daryti tai, ką darome geriausiai. Jau antrus metus „Vaikystės Sodui“ bei Karalienės Mortos mokyklai vadovauja puiki vadovų komanda, tad aš didžiąją dalį savo laiko ir jėgų noriu skirti ir skirsiu strateginiam planavimui, naujausių švietimo idėjų bei inovacijų diegimui ir įgyvendinimui bei mokslinei veiklai. Užtat ir gimsta „Kibirkštis“, kuri uždegs naują ugnį“, – apie planus naujai savo įmonei pasakojo A. Landsbergienė.

A. Landsbergienės verslas valdančiųjų dėmesio sulaukė po to, kai G. Landsbergis deklaravo pavasarį už 750 tūkst. eurų įsigytus investicinio fondo „SEB Modern Growth Fund“ vertybinius popierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)