Antradienio naktį galingų, labai aktyvių lietaus debesų juosta nusidrieks per rytinius rajonus. Rytų Lietuvoje nušniokš gana intensyvios, vietomis net smarkios liūtys, kurias lydės perkūnija.

Auštant rytui debesys menks ir vėl pradės augti tik įdienojus, kai temperatūra pasieks maksimumą. Dieną trumpi lietūs su perkūnija apsilankys beveik visoje šalyje, kai kuriose vietovėse prieš prapliumpant liūtims vėjas taps gūsingesnis, stiprėdamas iki 12-14 m/s. Debesuota naktis išliks šilta, temperatūra pasiskirstys tarp 11-16 laipsnių šilumos, vėsiausia bus Marijampolės, Tauragės ir Telšių regionuose. Dieną nors saulė pasirodys retokai, oras vis tiek spės įšilti iki 19-24 laipsnių. Šilčiausia ši diena bus šalies pietvakariuose.

Trečiadienį maždaug pasikartos antradienio orų scenarijus, tik naktį lietaus klius jau daugeliui rajonų. Taigi, nakties pradžioje lietus su perkūnija bus aktyvesni, intensyvesni, artėjant rytui viskas slops ir rims, o antroje dienos pusėje vėl vystysis galingesni liūčių su perkūnija debesys. Jokių didesnių pokyčių ir temperatūros atžvilgiu, naktį nuo 11 iki 16 laipsnių, dieną sugrįš 19-24 laipsnių šiluma.
Ketvirtadienį lietaus mažės, tiksliau - atmosferos frontas atsidurs ties pietiniais ir pietvakariniais rajonais, tad ir lis greičiausiai tik šiuose regionuose, o šiaurės rytinėje Lietuvos pusėje orai ne tik taps sausesni, bet ir keliais laipsniais šiltesni nei trečiadienį.

Naktį termometrai rodys 12-16 laipsnių šilumos. Dieną daugelyje vietovių temperatūra kils iki 21-23 laipsnių, Šiaulių, Panevėžio ir Utenos apskrityse oras šils iki 24-25, o kai kur ir iki 26 laipsnių.
Penktadienį palynos tik vietomis, vis dar didesnė tikimybė, kad pietvakariniuose rajonuose. Temperatūra keisis nežymiai, išliks vasariška – 20-25 laipsnių.

Savaitgalis bus kiek sausesnis, gal tik sekmadienio popietę centriniams šalies regionams teks susidurti su trumpu lietumi ir perkūnija. Dienomis ir toliau džiugins 21-26 laipsnių šiluma.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)