Ketvirtadienį LRT TELEVIZIJOS laidoje „Dienos tema“ ekonomistas teigė, kad turbūt netrukdytų asmeniui, galinčiam suvienyti ir vesti šalį į priekį, bet šiuo metu tokio asmens nematantis.

„Aš siekčiau ne tik partijų, bet ir žmonių paramos, nes negalima dėti lygybės ženklo tarp partijos ir žmonių, kurie tą partiją renka. Juk partijose kiek, 2 procentai, turbūt nei 2 procentų žmonių nebus“, – sako ekonomistas.

Politologų teigimu, tikėtina, kad valstiečiai kaip savo kandidatą pasirinks pirmininką S. Skvernelį.

„Man būtų sunku vertinti, kada jis (G. Nausėda – LRT.lt) paskelbs savo sprendimą, ar kandidatuoja. Tai savo nuomonę galėsiu pasakyti, bet kuo daugiau įvairesnių kandidatų, galbūt atstovaujančių įvairesnius sluoksnius mūsų visuomenėje, tuo yra geriau“, – mano S. Skvernelis.

Konservatoriai G. Nausėdą jau dabar mini kaip vieną galimų kandidatų.

„Reikia pripažinti, kad G. Nausėda net iki jo oficialaus apsisprendimo yra turbūt vienas populiariausių. Daugiausiai skyrių iškeltų kandidatų mūsų partijoje, tai akivaizdu, kad žmonės, laukdami jo apsisprendimo, projektuoja jį kaip stiprų kandidatą“, – mano Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„G. Nausėda turbūt labai ir norėtų vienos ar kitos formos konservatorių paramos, kaip jie suras tą bendrą vardiklį ar kompromisą, čia yra klausimas, nes labai sunku pasakyti, kokią strategiją prezidento rinkimų kampanijos turi patys konservatoriai“, – dėsto politologė Rima Urbonaitė.

Liberalai ekonomistą sako paremsiantys nebent antrame rinkimų ture, o Socialdemokratų (LSDP) ir Socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) paramos neketina suteikti – esą G. Nausėda – konservatorių kandidatas.

„Matyt apie G. Nausėdą ar kokį kitą kandidatą galėtumėme diskutuoti dėl paramos antrame rinkimų ture“, – kalba Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

„Pagrindinė priežastis yra ta, kad jis (G. Nausėda – LRT.lt) nėra nepriklausomas kandidatas, tai yra konservatorių kandidatas ir, neabejoju, kad konservatorių partija jį rems“, – antrina LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas.

„Socialdemokratai turės savo kandidatą ir jį palaikys. Be to, ponas G. Nausėda ne vieną kartą yra padaręs pareiškimų, kurie nėra labai socialiai jautrūs. Aš suprantu, kad tai turbūt siejama su jo darbu banke, tokia padėtis kartais lemia žmogaus nuostatas. Bet bus įdomu išgirsti pono G. Nausėdos ekonominę socialinę programos dalį“, – sako LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

Apie pasirinkimą ekonomistas žada paskelbti rugsėjį, tačiau ne anksčiau kaip septintą šio mėnesio dieną – tai bus paskutinė jo darbo diena SEB banke.