Mūsų mokyklos pirmokui pratybų sąsiuviniai metams kainuoja 53 Eur., nors Švietimo ir mokslo ministerija ne karta yra nurodžiusi, kad pratybų sąsiuviniai nėra būtini.

Prašau informuoti tėvus apie tai, jog nebūtina mokėti už pratybų sąsiuvinius ir jie nebūtini.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius

Švietimo ir mokslo ministerija ne kartą yra priminusi, kad pratybos nėra privalomos. Ar naudoti pratybas, nusprendžia pati mokykla ar mokytojas, tačiau prieš priimdama sprendimus dėl jų įsigijimo ir naudojimo, turi tartis su mokinių tėvais. Ypač tais atvejais, kai jas įsigyti planuojama už tėvų lėšas. Visa atsakomybė už pratybas, jų prasmingumą tenka mokyklai ir mokytojams, nusprendusiems jas įsigyti ir naudoti.

Pasirinkdami mokymo priemones, mokytojai turi atkreipti dėmesį, ar jos padeda ugdyti vaikų raštingumą, kūrybinį mąstymą ir pan. Užuot inertiškai pasirinkus pratybas, kurias dažnai mokiniai pildo mechaniškai, mokyklos gali išnaudoti kitokius, inovatyvesnius mokymo būdus ir priemones.

Leidyklos kasmet leidžia naujus vadovėlius, pratybų sąsiuvinius, bet mokyklos vadovas ir mokytojai turi labai atsakingai spręsti, kokių ir kiek mokymo priemonių reikia būtent tais metais.