„Sūduva“ baigė pusantro mėnesio trukusį pasirodymą tarptautinėje arenoje.

Lietuvos čempionai antrą kartą iš eilės pasiekė paskutinį UEFA Europos lygos atrankos etapą, kuriame šįsyk buvo eliminuoti stipriausios Škotijos komandos bendru rezultatu 4:1.

„Mėgavomės atmosfera, ji buvo tiesiog nuostabi. Nors pralaimėjome dideliu rezultatu, manau, atidavėme maksimumą, žaidėme padoriai. Taip, pirmame kėlinyje praleidome kvailoką įvartį, dėl to per pertrauką ėmėme kalbėti, kad reikia bandyti šiek tiek paspausti varžovus. O nutiko atvirkščiai, tai „Celtic“ ėmė mus spausti. Ir galutinis rezultatas – visiškai pelnytas“, – sakė gynėjas Andro Švrljuga.

27-ą min. svečių gynybos įtvirtinimus pirmasis gražiu baudos smūgiu pralaužė Leigh Griffithsas, kuriam tai buvo šimtasis įvartis vilkint „Celtic“ marškinėlius.

Antrame kėlinyje jis dar atliko rezultatyvų perdavimą Callumui McGregorui, o tašką padėjo netikėtai atakos smaigalyje atsidūręs vidurio gynėjas Kristofferis Ajeris, pirmą kartą pasižymėjęs Glazgo klubo gretose.

„Celtic“ visiškai šeimininkavo aikštėje: atliko 26 smūgius („Sūduva“ – 4), į vartų plotą pataikė 13 kartų („Sūduva“ – 2), kėlė 6 kampinius („Sūduva“ – 0).

„Pirmas kėlinys buvo žymiai geresnis. Mano nuomone, gerai pradėjome rungtynes, turėjome galimybių ką nors sukurti. Bet vietoje to suteikėme „Celtic“ progą mušti baudos smūgį iš pavojingos vietos. Jie tuo pasinaudojo, o antrame kėlinyje jau buvo gerokai stipresni. Nepaisant to, manau, kad pasirodėme teigiamoje šviesoje“, – komentavo ketvirtadienio vakarą viršvalandžius dirbęs vartininkas Ivanas Kardumas.

Marijampoliečiai į savo starto sudėtį įtraukė abu naujokus: saugą Danielį Offenbacherį ir puolėją Sandro Gotalą. Į rikiuotę po traumos grįžus gynėjui Aleksandarui Živanovičiui, treneris Vladimiras Čeburinas rungtynes pradėjo į aikštę leisdamas vos du lietuvius: gynėjus Algį Jankauską ir Vaidą Slavicką. Bet perstumdymai mažai kuo gelbėjo svečius.

„Rungtynės susiklostė taip, kaip ir turėjo, – pripažino po keitimo pasirodęs gynėjas Povilas Leimonas. – Stengėmės, bet kai varžovas dviem ar trim galvomis geresnis, sunku kažką nuveikti. „Celtic“ padarė tai, ką privalėjo, o mes sužaidėme taip, kaip jie leido. Matyt jiems padėjo namų sienos, sirgaliai, nes jie buvo žymiai energingesni nei Marijampolėje. Jie žaidė su dvigubai didesne jėga, didesniu greičiu, turbūt padarė ir gerą pirmos dvikovos analizę.“

Įdomu, jog abiejų ekipų vos po kelių dienų laukia atsakingos kautynės vietiniame fronte. „Celtic“ sekmadienį žais principinį derbį su Glazgo „Rangers“, o „Sūduva“ LFF taurės ketvirtfinalyje namuose priims Vilniaus „Žalgirį“.

„Esame profesionalai, turime atlaikyti“, – rankomis skėstelėjo A. Švrljuga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)