Elektroninės prekybos milžinės akcijų kursas buvo pakilęs iki 2020,45 JAV dolerio. Įmonės rinkos vertė viršys 1 trln. JAV dolerių, jeigu jos akcijos pabrangs iki 2050,27 JAV dolerio.

Šiuo metu Jungtinėse Valstijose yra vienintelė įmonė, kuri kainuoja daugiau kaip 1 trln. JAV dolerių – tai yra technologijų milžinė „Apple“, kuri šį kapitalizacijos rekordą pasiekė rugpjūčio 2 dieną.

Nuo metų pradžios „Apple“ akcijos pabrango 32 proc., o „Amazon“ – 73 procentais.

„Amazon.com“ buvo įkurta 1994 metais, o 1997-aisiais surengė pradinį viešą akcijų platinimą (IPO) „Nasdaq“ biržoje. Akcijos IPO kaina sudarė 18 JAV dolerių ir, įskaitant tris akcijų skaidymo atvejus, šie 18 JAV dolerių per pastaruosius metus virto daugiau nei 22,2 tūkst. JAV dolerių.

Praėjusį mėnesį „Amazon.com“ įkūrėjas ir vadovas Jeffas Bezosas (Džefas Bezosas) buvo vėl pripažintas turtingiausiu pasaulio gyventoju – jo turto vertė, agentūros „Bloomberg“ duomenimis, viršijo 150 mlrd. JAV dolerių.

J. Bezosas yra turtingiausias žmogus šiuolaikinėje istorijoje, nes jo turtas dabar yra vertas daugiau negu 1999 metais Billo Gateso turėtas turtas, pakoreguotas dėl infliacijos. „Microsoft“ įkūrėjo turto vertė tuomet šiek tiek viršijo 100 mlrd. JAV dolerių, o tai dabartiniais pinigais sudaro maždaug 149 mlrd. JAV dolerių.

J. Bezosui liko viršyti vos vieną rekordą – turto ir JAV bendrojo vidaus produkto (BVP) santykio, rašo CNBC.

Johno Rockefellerio, pirmojo JAV istorijoje milijardieriaus, turto vertė XX-ojo amžiaus pradžioje sudarė maždaug 2 proc. JAV BVP. Jam pasivyti, „Amazon“ vadovui reikia turėti apie 350 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją