Su Violeta susitikome sostinėje ir pakalbėjome, kaip grožio supratimas skiriasi čia Lietuvoje ir Maltoje.

Gyvenate Maltoje, kur grožio suvokimas kiek kitoks nei Lietuvoje. Kaip dabar iš šalies vertinate lietuvaičių moterų grožio elgseną ir manieras?

– Aš galvoju, kad lietuvės moterys yra labai stilingos, visada puikiai atrodo, žino, kas joms tinka. Jos visos yra nuostabios. Lietuvių bruožai yra labai gražūs. Joms net nereikia savęs labai stipriai keisti. Nors paradoksas yra tas, kad lietuvės, būdamos tokios gražios, labai mėgsta save keisti ir net būti labai į save nepanašios, o jos man tokios gražios, galėtų visos iš tikrųjų ir nesidažyti. Bet lietuvių moterų reikalavimai sau yra labai dideli.

Ar lietuvių moterims reikėtų kažko atsisakyti? Ar viską jos daro teisingai?

– Aš nesiimčiau ekspertės vaidmens ir nesakyčiau, kas yra taip, o kas ne taip. Viskas yra gerai, jei moteris yra laiminga. Svarbiausia, kad ji jaustųsi gerai savo ir mylėtų save. Ir jei taip yra, tada viskas dėliojasi teisingai. Kai yra meilė sau ir pagarba savo kūnui – tada viskas yra gerai. Turi puoselėti ir išlaikyti tą natūralią duotybę ir, be abejonės, reikia prisižiūrėti.

Violeta Repčenkaitė

Ar gyvenimas Maltoje keitė jūsų grožio supratimą?

– Mes kiekvieną dieną mokomės. Tai nelabai priklauso nuo geografinės zonos. Tai tiesiog yra viduje. Ir jeigu tu mokaisi visko plačia širdimi, atvertomis akimis ir budriai viską stebi, tai ir tobulėji kiekvieną dieną.

O Malta, kaip ir kiekviena šalis, turi ypatybių. Maltietės moterys yra labai ryškios, jos mėgsta visko daug. Renkasi atviras dekoltė ir trumpus sijonus. Jos karštos ir garsios.

Sakyčiau, kad nėra taip, jog važiuoji ir keitiesi pagal šalį. Tu esi daugiau savimi, kur tu bebūtum. O tie pokyčiai būna labai individualūs. Aš jau buvau pakankamai susiformavusi, man nebuvo šešiolika, kad žiūrėčiau ir stebėčiau viską, kas ir kaip bei bandyčiau kažką naujo.

Aišku, iki savęs suvokimo ir tikro pažinimo tu eksperimentuoji – bandai būti juoda, balta, raudona. Aš ir galvos šoną buvau išsiskutusi. Tai tų tokių paieškų buvo pakankamai. O dabar labai gerai žinau, kaip aš geriausiai jaučiuosi šiame etape. O niekada tu nežinai, kaip bus vėliau. Bet ir nereikia. Aš visada sakau: reikia būti ne kažkieno kopija, o savo pačios geriausia versija.

Ar būdama Maltoje išsiskiriate iš kitų? Ar matosi, kad esate ne maltietė?

– Tikriausiai matosi, kad nesu maltietė. Visų pirma, aš nekalbų jų kalba. O kaip jau ir minėjau, jos visos yra tamsios ir to tiesiog nepaslėpsi, tai yra genuose.

Ar Maltoje vilkite atvirus drabužius ar jų privengiate?

– Kai yra labai karšta diena, 45 laipsniai, ir tu esi paplūdimyje ar eini iki jūros išsimaudyti, tai tikrai rengiesi taip, kad tau būtų patogu, gaivu ir malonu. Tai, be abejo, tos paplūdimio tendencijos yra ganėtinai atviros. Aš labai paprastai į viską žiūriu – pagal tai, kaip jautiesi, pagal tai, koks yra etapas. O trumpas sijonas ar dekoltė – man svarbu, kad būtų skoninga. Tai rengiuosi taip, kaip man patinka ir kas man tinka.

Violeta Repčenkaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)