Tris pagrindines gatves teturinčiame uostamiestyje vairuotojams galvos skausmu tapo ir kelio remonto darbai. Vairavimo instruktorius Rolandas Jurgaitis DELFI pasakojo, kur atvykusiųjų laukia spąstai.

„Probleminėmis yra žiedinės sankryžos: reikia atidžiai stebėti ženklus, kad pasirinkti reikiamą eismo juostą. Ypač sudėtinga viena, šalia kurios vyksta remonto darbai – išvažiavus į pirmą eismo juostą tenka iškart rikiuotis į antrą, nes pirma eismo juosta remontuojama. O ženklai nurodo, kad išvažiuoti iš sankryžos galima tik į pirmą eismo juostą. Kitu atveju kirsite ištisinę liniją. Kiek girdėjau, toks šios eismo juostos pertvarkymas nepasitvirtino, tad atlikus remonto darbus vėl turėtų būti leidžiama išvažiuoti iš žiedinės sankryžos tiek į pirmą, tiek į antrą eismo juostą. Dabar tenka rikiuotis pačioje žiedinėje sankryžoje, tai tikrai apsunkina eismą“, – sakė R. Jurgaitis.

Keblumai, nes neatidūs

Anot instruktoriaus, Klaipėdoje į kuriozines situacijas vairuotojai patenka per neatidumą.

Neretai naujokai supainioja eismo kryptis ir taip atsiduria tiesiai prieš atvažiuojančius automobilius. Be to, ne vienoje miesto vietoje tenka ieškoti, kur apsisukti, kad būtų įmanoma pasiekti reikiamą vietą. Vairavimo instruktorius naujokams pataria geriau nuvažiuoti toliau ir ten apsisukti, nei prireikus pasukti į kairę nerti per tris eismo juostas.

Anot Rolando Jurgaičio, per neatidumą į nemalonias situacijas patenka ir Klaipėdos senbuviai. Tad atvykę naujokai turi būti itin budrūs, kad išvengtų avarinių situacijų ir mokslo metai neprasidėtų avarijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)