Pranešimuose pažymima, kad Vengrijos valdžios nepasitenkinimą sukėlė Stokholmo išsakyta kritika dėl Vengrijos migracijos politikos.

„Imigracijai palanki švedų vyriausybė surengė naują ataką Vengrijos atžvilgiu“, – sakoma P. Szijjarto pareiškime.

Žiniasklaida pranešė, kad anksčiau Švedijos migracijos ministrė Helene Fritzon kritikavo Budapešto migracijos politiką. Be to, švedų užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom anksčiau sakė, kad Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ir Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini formuoja antidemokratinį aljansą.

Tokius M. Wallstrom pareiškimus Vengrijos užsienio reikalų ministerija pavadino melu.

Anksčiau šią savaitę V. Orbanas ir M. Salvini pažadėjo prieš 2019 metų Europos Parlamento rinkimus drauge siekti atsverti jėgas Europos Sąjungoje, nenorinčias veikti prieš migraciją į bloką. Jie taip pat sukritikavo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną ir pavadino jį Europos šalių, teigiamai vertinančių imigraciją, bloko lyderiu.

E. Macronas atsakė, kad nacionalistai ir imigracijos priešininkai yra teisūs, vadindami jį pagrindiniu savo oponentu.

Anksčiau V. Orbanas sakė, kad dabartinis ES „elitas“ nesugebėjo sureguliuoti migracijos krizės ir kad 2019 metų Europos Parlamento rinkimų rezultatai turi būti atsakas elito nesugebėjimui vykdyti savo įsipareigojimus.

Vengrijos premjeras taip pat kaltino ES planuojant atsisakyti krikščionybės ir „tautos“ koncepcijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)