„LSDD frakcija Seime palaikys tokį žingsnį, nes iki šiol pasitaiko atvejų, kai įkainiai derinami telefonu, o sprendimai nėra fiksuojami ir dėl to, nėra iki galo skaidru ir aišku, ar apskaičiuota suma už paslaugas yra teisinga“, - sako Seimo pirmininko pavaduotojas, LSDD frakcijos narys Gediminas Kirkilas.

Tikimasi, kad įkainius galės nustatyti pati Teisingumo ministerija. LSDD frakcijos seniūnas Andrius Palionis įsitikinęs, kad dėl didelių įkainių nukenčia žmonės, kurie jau turėdami skolų įklimpsta į dar didesnį skolų liūną.

Teisingumo ministerijos pateikti skaičiai apie antstolių pelnus yra labai iškalbingi. Neaiškiam paslaugų įkainių nustatymui būtina užkirsti kelią. Tikrai būtina ieškoti sprendimo, kokia atlygio sistema būtų teisinga, mes palaikysime Seime tokį teisingumo ministro žingsnį“, - sako Seimo LSDD frakcijos seniūnas A. Palionis.

ELTA primena, kad pastaraisiais mėnesiais į viešumą iškilo ne vienas incidentas dėl galimai nesąžiningos antstolių kainodaros. Tuo tarpu naujienų portalo „Delfi.lt“ teigimu įkainiai už antstolių paslaugas kai kuriais atvejais buvo nustatomi telefoninio pokalbio metu ar trumposiomis žinutėmis.