KK2 žurnalistai lankėsi trijų šalių parduotuvėse – Lietuvoje, Lenkijoje ir Baltarusijoje. Tyrimo metu buvo lyginamos sąsiuvinių, pieštukų, akvarelių, plunksnakočių, flomasterių, penalų, kuprinių, spalvoto popieriaus, užrašų knygelių ir sportinių batelių kainos.

12 puslapių sąsiuvinius pigiausiai galima įsigyti Lenkijoje ir Baltarusijoje – po 6 centrus, tuo metu Lietuvoje sąsiuvinių kaina siekia 11 – 30 centų.

Akvarelių kainos panašios tiek Lietuvoje, tiek ir kaimyninėje Lenkijoje – kaina nuo 79 centų iki 5 eurų. Plunksnakotį pigiausiai galima įsigyti Lietuvoje – vos už 99 centus, o Lenkijoje pigiausią galima rasti už 1,05 euro.

Kuprinių kainos taip pat labai įvairios – Lietuvoje ir Lenkijoje galima rasti kurpinių vos po 4,99 euro, tačiau yra kuprinių ir po 40 ar 60 eurų.

Tačiau ekonomistai teigia, kad tėveliams nederėtų pasiduoti pirkimo manijai ir palaukti rugsėjo pradžios. „Swedbank” Finansų instituto vadovė teigia, kad prasidėjus mokslo metams kainos mažėja.

„Visų pirma reikia pasižiūrėti, ką mes turime namuose, susidarome sąrašą, ko mums reikės. O rugsėjo mėnesį nupirksime papildomų reikalingų priemonių. Susiinventorizuojame, ką turime, kokius batus galėsime panaudoti, kokie daiktai liko nuo praėjusių metų. Taip pat būtina kainas peržiūrėti ir internete“, - laidoje KK2 pasakos Jūratė Cvilikienė.

Visą reportažą apie mokyklines kainas žiūrėkite šį ketvirtadienio vakarą laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)