Teigiamą nuomonę dėl sandorio pareiškė ir „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos audito komitetas. Užbaigus šį sandorį, nuo spalio 1 dienos elektrą gyventojams pradės tiekti LDT, kuri nuo tos pačios dienos vadinsis „Lietuvos energijos tiekimu“, skelbia „Lietuvos energija“.

Remiantis nepriklausomų vertintojų „Ernst & Young Baltic“ atliktu vertinimu, nustatyta šios veiklos kaina - 30,52 mln. eurų. Ji dar gali būti koreguojama, kai spalio 31 dieną bus parengtas galutinis skiriamasis balansas. Nuo 2018 m. spalio 1 d. LDT pereis visos teisės ir pareigos, susijusios su dabartine ESO visuomeninio elektros energijos tiekimo veikla.

Pasak „Lietuvos energijos“ valdybos nario bei komercijos ir paslaugų direktoriaus Vidmanto Saliečio, šis sandoris yra vienas iš „Lietuvos energijos“ grupės strategijos įgyvendinimo etapų, konsoliduojant elektros energijos ir gamtinių dujų tiekimo veiklas ir kuriant vieną organizaciją, kuri tiektų energiją bei susijusias paslaugas ir sprendimus verslui bei gyventojams tiek Lietuvoje, tiek, vėliau ir tarptautinėje rinkoje.

„Gyventojams bus neabejotinai patogiau bendrauti su viena bendrove - „Lietuvos energijos tiekimu“ dėl visų elektros energijos ir gamtinių dujų tiekimo klausimų ir paslaugų. Netrukus pradėsime plataus masto informavimo kampaniją, kad visi mūsų klientai žinotų apie šį pokytį. Tuo pačiu pasirūpinsime, kad jiems nereikėtų keisti savo įpročių ir kad jie nuo pirmųjų dienų galėtų patirti vieno bendro klientų aptarnavimo kanalo naudą“, - teigė „Lietuvos energijos“ komercijos ir paslaugų direktorius V. Salietis.

Pasikeitus tiekėjui, pasikeis tik elektros energiją ir gamtines dujas tiekiančios bendrovės pavadinimas, o mokėjimų duomenys įmokų surinkimo vietose atsinaujins automatiškai. Klientus ir toliau aptarnaus dujų ir elektros klientų aptarnavimo centras „Gilė“, klientai gaus tas pačias paslaugas, mokės už sunaudotą elektros energiją per „Gilės“ savitarnos sistemą.

Šis veiklų išgryninimas yra vykdomas siekiant atskirti skirstomųjų tinklų operatoriui nebūdingą visuomeninio elektros energijos tiekimo veiklą. Po atskyrimo ESO toliau vykdys pagrindinę savo veiklą - skirstys elektrą ir dujas, užtikrins garantinį elektros energijos ir gamtinių dujų tiekimą bei prižiūrės skirstomuosius tinklus, rūpinsis tinklų gedimų šalinimu ir naujų klientų prijungimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)