Pastaraisiais metais Pondexterio karjerą sujaukė itin sunkių traumų virtinė. Per aštuonis NBA praleistus sezonus Vašingtono universitete studijavęs krepšininkas viso tėra sužaidęs tik 302 rungtynes, kuriose pasižymėjo bendru 5 pelnytų taškų vidurkiu.

2013-14 metų pirmenybėse tuomet Memfio „Grizzlies“ aprangą vilkėjęs žaidėjas dėl lūžusios kojos sužaidė tik 15 rungtynių, tačiau tai toli gražu nebuvo sunkiausia jo per karjerą patirta trauma.

Prieš trejus metus Pondexteriui buvo atlikta kelio operacija, kurios komplikacijos pareikalavo dar dviejų identiškų procedūrų. Dėl šių sveikatos problemų krepšininkas praleido du pilnus 2015-16 ir 2016-17 metų sezonus, o po trečiosios operacijos sulaukė dar prastesnių naujienų.

Puolėjui buvo diagnozuota antibiotikams atsparios auksinio stafilokoko bakterijos sukelta odos liga, sukėlusi rimtą pavojų jo gyvybei. Pats žaidėjas nuslėpė savo kondiciją nuo žiniasklaidos atstovų ir socialiniuose tinkluose susidūrė su visa eile skaudžių komentarų:

„Mano būklė buvo visiškai įslaptinta, nes mes nenorėjome, kad kas nors ją sužinotų, o aš nenorėjau, kad žmonės imtų manęs gailėtis. Ir būdamas ligoninėje aš kartais užmesdavau akį į twitterį, kur piktuose komentaruose radau ne vieną teoriją, jog aš tiesiog vagiu pinigus, jog aš šiuo metu ilsiuosi namie ir tinginiauju. Ne, aš kovojau dėl savo gyvybės, buvau ant mirties slenksčio“.

Sugrįžimą į profesionalų krepšinį Pondexteris po intesnyvaus gydymo trigubomis lašelinėmis ir nepertraukiamo gydytojų dėmėsio šiandien vadina stebuklu.

Praėjusiame sezone po Naujojo Orleano „Pelicans“ ir „Bulls“ atliktų mainų Čikagoje atsidūręs krašto puolėjas sužaidė 23 rungtynes, kuriose fiksavo 8,5 sužaistos minutės ir 2 pelnytų taškų vidurkį. Vasario pirmąją iš „Bulls“ atleistas Pondexteris San Antonijuje bandys prikelti savo karjerą ir įrodyti, jog geriausi jo karjeros metai vis dar priešakyje.

Vienerių metų trukmės sutartį su Pondexteriu pasirašę „Spurs“ savo sudėtyje šiuo metu turi dar vieną laisvą vietą. Klubas gali ją išnaudoti pasiūlydamas vienam ar kitam krepšininkui vietą savo treniruočių stovykloje arba pasilikti šią poziciją galimiems reguliariojo sezono sudėties pokyčiams.