Krzysztofas Szczerskis nurodė, kad Lenkijos vadovas per savo pirmąjį apsilankymą Baltuosiuose rūmuose akis į akį aptars su D. Trumpu Centrinės Europos saugumą bei gausesnių amerikiečių pajėgų dislokavimą regione, kur nerimaujama dėl intensyvėjančių Rusijos karinių veiksmų. Varšuva nuo 2017-ųjų pradžios siekia, kad Lenkijos teritorijoje būtų padidintas JAV karių kontingentas.

Per platesnes derybas bus aptarti prekybos saitai ir abiejų NATO sąjungininkių partnerystė.

A. Duda taip pat susitiks su JAV senatoriais ir Lenkijos nepriklausomybės šimtmečio proga surengs vakarėlį. Pabrėžiama, kad Lenkijos savarankiškumo siekius rėmė tuometinis amerikiečių prezidentas Woodrowas Wilsonas.

Kaip teigiama Baltųjų rūmų išplatintame pareiškime, abu lyderiai „svarstys būdus sustiprinti Jungtinių Valstijų ir Lenkijos strateginę partnerystę“ bei planuoja aptarti „prekybos, gynybos ir saugumo klausimus“.

Pernai išvykdamas į kelionę po Europą, D. Trumpas pirmiausia apsilankė Lenkijoje, o dešinioji vyriausybė Varšuvoje itin svarbiais laiko ryšius su JAV lyderiu.

Vienas opiausių klausimų abiejų šalių santykiuose yra reikalavimas į Jungtines Valstijas vykstantiems lenkams turėti vizą, bet K. Szczerski nepatvirtino, ar šis reikalas pateks į darbotvarkę.

JAV pirmoji ponia Melania Trump atskirai susitiks su savo kolege iš Lenkijos Agata Kornhauser-Duda.