„Šį sekmadienį numatoma tema – drąsus maistas. Kviesime dalyvauti visus ūkininkus, kurie specializuojasi prekiaudami retus produktus: jūrų gėrybes, sraiges, varles. Ketiname atvežti ir nemažą daugybės įvairių rūšių austrių stendą“, – kviečia vienas iš renginio organizatorių Dominykas Čečkauskas.

Jis džiaugiasi, kad pirmasis turgus praėjusį savaitgalį viršijo visus organizatorių lūkesčius, skaičiuojama, kad renginys sulaukė 3000–4000 lankytojų.

„Nuogąstavome, kad viską sugadins oras, nes nuo ryto prognozavo lietų, tačiau pasitaikė išties puiki diena. Visą dieną buvo labai daug žmonių, – pasakoja D. Čečkauskas. – Manau, didžioji dalis auditorijos pas mus atėjo tikslingai iš anksto žinodami, kur eina, bet buvo ir nemažai prašalaičių.

Buvo toks geras, demokratiškas vaibas – vienoje vietoje ir turistai, ir bobutės, ir šeimos su vaikais, o aplink grojame tokią tamsią technomuziką. Mūsų stoties rajonas man priminė Berlyną, kuriame teko pagyventi, – tokia asketiška vieta, kur galima pasimėgauti labai kokybiška muzika ir maistu.“

Savo produktus pardavinėję ūkininkai ir maisto vagonėlių šeimininkai, jo žiniomis, džiaugėsi pardavimais, nors buvo ir tokių lankytojų, kurie taip nieko ir nenusipirkę visą pusdienį praleido čia pat įrengtoje poilsio zonoje tiesiog besiklausydami muzikos.

„Didelio pasisekimo sulaukė ūkininkai, kurie atsivežę šviežių žuvų vietoje jas ir rūkė. Dar buvo vieni, kurie augina retesnes daržoves, o labiausiai išsiskyrė tuo, kad patys gamina kimči. Šie ūkininkai sakė, jiems buvo labai smagu, nes pirmą kartą nė vienas praeivis neklausė, kas yra tas kimči – visi žinojo, kas tai yra. Manau, tai daug pasako apie mūsų auditoriją – tai gastronomijoje išsilavinę žmonės, kurie tikrai supranta apie gerą maistą“, – apibendrino D. Čečkauskas.

Turgaus organizatoriai planuoja, kad gatvėje ūkininkai ir maisto furgonėliai prekiaus iki spalio pradžios, o žiemos sezonui žadama persikelti į uždaras patalpas.

Kaip atrodė pirmasis surengtas šiuolaikinis gatvės maisto turgus, kviečiame pamatyti fotogalerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)