Ši šiaip jau nepernelyg sensacinga žinia kaipmat tapo kone skaitomiausia Rusijoje populiarioje paieškos sistemoje „Yandex“, mat minėtas susitikimas buvo pirmas politiko pasirodymas viešumoje po dvi savaites užsitęsusio jo dingimo, rašo newsru.com.

Apie tai, kad ministras pirmininkas jau keletą dienų niekur nesirodo, praeitą savaitę pranešė leidinys „Projekt“. D. Medvedevas nedalyvavo keliuose susitikimuose, kurie nebuvo iš anksto atšaukiami, todėl į juos atvykusiems asmenims tekdavo ilgokai laukti D. Medvedevo pasirodymo ir galop tenkintis paaiškinimu, kad susitikimas neįvyks.

Vyriausybės spaudos tarnyboje per daug nedetalizuojant buvo paaiškinta, kad D. Medvedevas susitraumavo sportuodamas, todėl ir negali dalyvauti viešuosiuose renginiuose.

Kaip tikino Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, šalies vadovas Vladimiras Putinas nuolatos susisiekia su ministru pirmininku, neatsižvelgiant į vieno arba kito buvimo vietą.

„Juk pats darbo pobūdis reikalauja palaikyti pastovų darbinį ryšį ir valstybės vadovui, ir vyriausybės atstovui“, – sakė D. Peskovas, nors kalbėti apie D. Medvedevo sveikatos būklę ir atsisakė.

Rugpjūčio 28 d. vakarą žiniasklaidos kanalais buvo paviešintos oficialios nuotraukos iš D. Medvedevo susitikimo su laikinuoju Žemutinio Naugardo gubernatoriumi. Vaizdai buvo papildyti antrašte „Atsirado!“

D. Medvedevo dingimas pakurstė sąmokslo teorijas apie galimą jo atsistatydinimą. Buvo imta svarstyti net apie tai, kas galėtų jį pakeisti. Bandant atsakyti į šį klausimą, dažniausiai buvo minima Rusijos centrinio banko vadovės Elvyros Nabulinos pavardė.

Aptarimų tema tapo ir šiuo metu atostogaujančios ilgametės ministro pirmininko atstovės spaudai Natalijos Timakovos galimas perėjimas į „Vnešekonombank“.