Pasak „SPA Vilnius“ dermatologės Simonos Bačiulytės, retas atvejis, kad moteris apskritai neturėtų celiulito.

„Dažniausiai visos moterys turi pirmąją stadiją, kai celiulitas išryškėja stipriau suėmus odą. Jį naikinti galima masažo ar įvairių procedūrų pagalba, pavyzdžiui, įvyniojimais. Celiulitą sumažinti tikrai galima ir niekada nereikia laukti tokios padėties, kai tai jau skausminga“, – įspėja dermatologė.

Norint išvengti celiulito atsiradimo S. Bačiulytė pataria daugiau vaikščioti, gerti pakankamą kiekį vandens, nesėdėti sukryžiavus kojas bei nedėvėti itin aptemptų džinsų. „Sėdėjimas sukryžiavus kojas ir stipriai aptemptų džinsų nešiojimas užspaudžia kraujotaką bei limfotaką ir taip didina vadinamąjį apelsino žievelės efektą“, – teigia specialistė.

Dermatologė Simona

Daugelis moterų su celiulitu kovoja namuose: aliejumi ar specialiu anticeliulitiniu kremu išsitepusios problemines vietas masažuoja jas vakuumine taurele. Visgi, šio būdo dermatologė nerekomenduoja dėl paprastos priežasties: „Vakuumas traukia kraujagysles į paviršių, tad tuomet jos ima matytis.“

Kaip alternatyvą S. Bačiulytė rekomenduoja naudoti specialius šildančius kremus, kurie paskatina limfotaką. Taip pat reikalingas šveitimas, kuris padeda suaktyvinti kraujotaką.

Pasak dermatologės, nereikia tikėtis, kad rezultatus išvysite jau po vieno karto net jei kreipsitės į specialistus. „Dažniausiai klientai ateina ir nori efekto „čia ir dabar“, tačiau to nebūna – ar pasikliausite aparatais, ar žmogaus rankomis – po vieno karto tikrai nieko nesimato, reikia kurso“, – sako S. Bačiulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)