Daina „Absorbed“ – tai pirmasis pačios I. Zasimauskaitės-Kiltinavičienės parašytas kūrinys, kurį ji pati vadina atviru pokalbiu, gimusiu bažnyčioje, kolegai užgrojus kelis akordus.

„Aš tiesiog pradėjau kalbėti nebe žodžiais, o dainuoti, tąkart ilgesiu ir didele viltimi. Dar prieš metus suskambėję akordai, šiais metais virto nepaprasta daina, mano širdies daina. Kažkas manęs paklausė, kaip įmanoma, kad tu tokia pozityvi, o dainos lyriškos, melancholiškos ir dažnai verčiančios susimąstyti. Bet galbūt taip ir atsiranda gyvenimo harmonija. Būtent tai ir sudėjau į vaizdo klipą, kuriame gyvena du pasauliai“, – atskleidžia dainininkė.

Daina „Absorbed“ ir jos vaizdo klipas:

„Vienas pasaulis yra tas, kuris yra paskendęs savyje, neranda kelio, nebenori ir nesupranta, o kitas – atranda viltį ir kelią bei žino, kad yra laimė, šviesa ir noras eiti pirmyn. Labai nedrąsu atskleisti tai, kas tikra ir nesumeluota, labai nedrąsu, bet taip gera. Tai lyg naujo kelio pradžia, nuo kurio atsispyrusi pagaliau nebijau parodyti, kokią muziką matau pati“, – priduria ji.

Kaip pasakoja Ieva, prie jos muzikinės karjeros neabejotinai prisidėjo visi tie, kuriuos ji pažįsta.

„Labai noriu padėkoti savo draugams ir žmonėms, kurie ateina į šį gyvenimą visiškai atsitiktinai, bet palieka tokius didžiulius pėdsakus ir įkvepia. Įkvepia kūrybai ir meilei gyvenimui. Klausykit ir pajuskit save, kai visos mintys tiesiog įnikę ir nieko nebegali padaryti, kartais beprotiškai skauda ir norisi klausti: „Kodėl aš?“. Bet tikiu, kad tikrai yra kelias, kuris išlaisvina ir padeda atrasti ramybę“, – sako vakaro šeimininkė.

Tiesa, visiems antradienio vakarą susirinkusiems šios dainos premjeros ir vaizdo klipo pristatymo teko palaukti. Pirmiausiai Ieva visus pakvietė į konferenciją „Neskubėk“, kurioje dalyvavo kunigas Algirdas Toliatas, vedų išminties žinovas, bhakti jogas, pamokslininkas Anantara Das bei populiarus lektorius, konsultantas ir asmeninio efektyvumo treneris Darius Ražauskas.

Konferencijos metu buvo kalbama apie jautrias ir labai žmogiškas temas, kuriomis neretai bendrauti būna nejauku ar net gėda.

„Kalbėsime apie mus. Kodėl? Nes kiekvieną dieną gaunu laiškus apie gyvenimo prasmę ir jo beprasmybę, apie pamąstymus, kad nėra už ko užsikabinti ir klausymus, kas ta tikroji laimė ir kelias, kuriuo pati pasirinkau eiti. Bet šiandien kalbėsim ne apie beprasmybę, o apie viltį ir tą tikrąją niekur nedingstančią laimę. Tačiau kalbėsiu ne aš, o tie žmonės, kurie mane pačią įkvepia gyvenimui. Kažkada galvojau apie pabaigą, o dabar galiu drąsiai sakyti – neskubėkite, nes yra kelias“, – dar prieš konferenciją kalbėjo I. Zasimauskaitė-Kiltinavičienė.

Diskusijos įrašas (žiūrėti nuo 1:15:28):

„Prieš penkerius metus aš užstrigau gyvenimo rate ir nebežinojau, kur eiti. Atrodo, kad visko turi, bet kartu neturi nieko. Jauti vidinę tuštumą, bandai kreiptis į šeimą, draugus, visi jie sako, kad viskas praeis. Tačiau tai nepraeina. Galiausiai supranti, kad lieki vienas prieš save. Gyvenimas susidėliojo taip, kad atradau žmones, kurių dėka radau kelią“, – pasakojo ji.

„Aplink socialiniuose tinkluose pilna šypsenų, visi linksmi, tačiau yra labai daug žmonių, kurie yra sutrikę, praradę savo gyvenimo kelią, jaučia beprasmybę, tuštumą – jie atsimuša į tašką, į kurį buvau atsimušusi ir aš prieš penkerius metus“, – prisipažino Ieva.

Renginio akimirkos ir svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)