„Siekdama užtikrinti Europos Sąjungos paramos lėšų tinkamą panaudojimą, FNTT atlieka VšĮ Europos socialinio fondo agentūros įgyvendinamo Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšomis finansuojamo projekto vertinimą, todėl buvo kreiptasi į vieną iš projekto tiekėjų dėl dokumentų pateikimo“, – DELFI teigė FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė.

Kaip rašo 15min.lt, UAB „Grūstė“ per pusę metų įvairių tarnybų jau buvo patikrinta 28 kartus. Teigiama, kad įmonė Europos socialinio fondo agentūrai pardavė daugiau 500 tūkst. vienetų žuvies konservų, kurie imti dalinti vargingai gyvenantiems asmenims, tačiau vos juos pradėjus tiekti, pasirodė pranešimai, kad konservai nekokybiški.

Papildyta 2018-08-29, 14:30 įmonės atsiųstu komentaru

Įmonė „Grūstė“ tinkamai vykdo sutarties su Europos socialinio fondo agentūra (ESFA) įsipareigojimus, o vargingai gyvenantiems asmenims skirti žuvies konservai atitinka kokybės reikalavimus. Tai patvirtino akredituotoje laboratorijoje atliktų tyrimų išvados. „Grūstė“ teigia, kad po anoniminių skundų pradėtam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) patikrinimui nėra pagrindo, tačiau yra pasiruošusi bendradarbiauti su tarnyba, rašoma bendrovės DELFI atsiųstame komentare.

„Laimėjus didesnius maitinimo paslaugų ir maisto produktų tiekimo viešųjų pirkimų konkursus, kuriuose anksčiau dominavo kelios įmonės, per pusę metų įvairių institucijų buvome patikrinti net 28 kartus. Po anoniminių skundų pradėtų patikrinimų metu nerasta jokių pažeidimų. Matyt, kad mūsų aktyvus dalyvavimas ir geresnių kainų bei kokybės siūlymas buvo netikėtumas rinką pasidalinusiems konkurentams. Esame laimėję konkursus ir tiekiame maisto produktus Lietuvos kariuomenei, teikia maitinimo paslaugas ugdymo, įkalinimo ir kitoms įstaigoms. Vien laimėti Kalėjimo departamento viešieji pirkimai leido valstybei sutaupyti 2,7 mln. eurų. Tikimės, jog valstybinės institucijos netaps neteisėtu susidorojimu su konkurentu įrankiu“, – pranešime cituojamas Aurelijus Virkutis, įmonės „Grūstė“ prekybos direktorius.

„Grūstė“ įsitikinimu, įmonė tinkamai vykdo Europos socialinio fondo agentūrai prisiimtus sutarties įsipareigojimus – parduota 500 tūkst. vienetų kokybiškų žuvies konservų, atvykusiems FNTT pareigūnams pateikti reikalingi dokumentai. Įmonė „Grūstė“ yra pateikusi akredituotos laboratorijos žuvies konservų tyrimų išvadas ir ESFA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)