Iš viso Argentinoje varžysis 200 valstybių atletai, kurių amžius nuo 15 iki 18 metų. 32 sporto šakų atstovai kovos 36 rungtyse, žaidynėse bus išdalintas 241 medalių komplektas. Pirmą kartą olimpiniame renginyje dalyvaus po lygiai vaikinų (1999) ir merginų (1999).

„Atranka į jaunimo olimpines žaidynes buvo sudėtinga, į jas pateko tik geriausi pasaulio jaunieji atletai. Apie atrankos sudėtingumą sako ir faktas, kad jaunimo olimpinėse žaidynėse dalyvaus perpus mažiau sportininkų nei įprastose oliminėse žaidynėse. Kova dėl patekimo buvo išties sudėtinga“,– apie atranką į Buenos Aires 2018 pasakoja Lietuvos misijos vadovas Einius Petkus.

Septynių sporto šakų atstovai

Net keturis sportininkus Buenos Airėse turės Lietuvos plaukimo komanda. Olimpiniame baseine varžysis Kotryna Teterevkova (50 m, 100 m, 200 m krūtine), Agnė Šeleikaitė (50 m, 100 m, 200 m krūtine), Alanas Tautkus (50 m, 100 m, 200 m nugara) bei Arijus Pavlidi (50 m, 200 m nugara).

Tris kelialapius į jaunimo olimpines žaidynes iškovojo lengvaatlečiai Dominykas Čepys (rutulio stūmimas), Dovidas Petkevičius (110 m barjerinis bėgimas) ir Matas Makaravičius (disko metimas).

Lietuvos merginų irklavimo pavienės dvivietės valties įgulą sudarys Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė.

Du sportininkus matysime ir šiuolaikinės penkiakovės varžybose. Lietuvos aprangą vilkės Elžbieta Adomaitytė ir Aivaras Kazlas.

Kelialapius taip pat iškovojo stalo tenisininkas Medardas Stankevičius, sportinio šaudymo atstovė Greta Rankelytė (10 m pneumatinis pistoletas) ir gimnastė Eglė Stalinkevičiutė.

Lietuvai sėkmingos žaidynės

Kaip ir įprastos olimpinės žaidynės, jaunimo olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus. Spalio 6-18 dienomis vyksiantis renginys bus jau trečias. Pirmos dvejos vyko Singapūre ir Nandzinge, jose Lietuva iškovojo 13 medalių.

2014 metais Nandzinge du aukso medalius (50 ir 100 m krūtine) iškovojo Rūta Meilutytė, dar vieną pridėjo Lietuvos vaikinų 3x3 krepšinio komanda (Martynas Sajus, Justas Vazalis, Kristupas Žemaitis, Jonas Lekšas).

Sidabro medalius į Lietuvą parvežė plaukikas Povilas Strazdas (200 m kompleksiniu stiliumi) ir kanojininkas Vadimas Korobovas. Dviem bronzos medaliais džiaugėsi tenisininkė Akvilė Paražinskaitė (vienetai ir poroje su latve Jelena Ostapenko), vienu – penkiakovininkas Dovydas Vaivada.

2010 metais Singapūre jaunimo olimpinių žaidynių auksą iškovojo boksininkai Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 60 kg) ir Ričardas Kuncaitis (svorio kategorija iki 64 kg) bei irkluotojas Rolandas Maščinskas (vienvietė, 1000 m).

Bronzos medalius pelnė dziudo imtynininkė Laura Naginskaitė (svorio kategorija iki 63 kg) bei Lukas Kontrimavičius (šiuolaikinės penkiakovės mišri estafetė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)